Naar aanleiding van diverse uitingen in de media door wethouder Splinter zoals in de Limburger d.d. 27 september jongstleden en in het interview van Maasduinen Centraal bij de opening van het energiehuis 28 september jongstleden, heeft KERN de volgende vragen aan het college van B&W gesteld:

1. De afgelopen 200 jaar zouden 80 procent van de fossiele brandstoffen opgesoupeerd zijn, aldus wethouder Splinter. Wat is de bron van deze stellige uitspraak?

2. Het gaat niet lukken om de klimaatdoelen te halen, aldus wethouder Splinter. Hoe onderbouwt het college deze uitspraak?

3. Waaruit blijkt dat graszoden slecht zijn voor het milieu?

4. Welk percentage van het Wellsmeer wordt ingenomen door graszoden?

5. “De golfers in Dubai hebben als enige profijt van de graszoden uit het Wellsmeer”.

Waaruit blijkt dat? Graag een onderbouwing van deze stelling.

6. Wat is erop tegen om graszoden vanuit de gemeente Bergen te exporteren naar Dubai? Zijn dit de enige afnemers van graszoden die in het

Wellsmeer geteeld worden?

Volgens onze informatie is het bedrijf (www.rollrasen.eu/referenzen) dat de graszoden teelt, leverancier van diverse grote gerenommeerde voetbalstadions in Europa, zoals bijvoorbeeld: Camp Nou in Barcelona (hier vertoont onze eigen Lieke Martens haar voetbalkwaliteiten op!), Santiago Bernabeu in Madrid, Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en de Allianz Arena in München.

Is het college hiervan op de hoogte? Wil het college op basis van deze informatie haar oordeel over de graszodenteelt bijstellen?

7. In het interview met Maasduinen Centraal spreekt wethouder Splinter over “de wolven”. Wie bedoelt het college hiermee?

8. Volgens wethouder Splinter zijn windmolens voor de opwekking van energie achterhaald. Hoe onderbouwt het college dit?

9. Wie is de eigenaar van het energiehuis? Wat zijn de kosten voor de huur, inrichting, exploitatie en bemensing van dit pand?

In vervolg hierop is fractieleider Frans Camps door Maasland Radio uitgenodigd voor een interview.

Dit interview vind je hieronder:

http://kernbergen.com/wp-content/uploads/2018/10/Vragen-Energielandschap.mp3