Het is Estria gelukt om na het kampioenschap  van vorig seizoen ook deze voetbaljaargang te promoveren.

Op het fraaie sportpark van Heijen waar veel toeschouwers (vooral veel Estria-supporters) hun weg hadden gevonden was Estria voor de pauze de ploeg met het meeste initiatief.

GFC wachtte op de counter maar de verdediging bij Estria gaf niks weg.

In de 31e minuut kreeg Estria de ultieme kans om de openingstreffer te scoren nadat Jordy Hurkens binnen de lijnen werd neergelegd maar speler/coach Ivo Rossen (die vandaag zijn allerlaatste wedstrijd speelde) gleed weg toen hij de bal wilde trappen waardoor de bal over het doel verdween.

Tot de pauze gebeurde er niet veel meer aan beide zijden.

Na de pauze kwam de ploeg uit Grubbenvorst iets beter in haar spel en dat resulteerde in de 70e minuut in de voorsprong voor GFC.

De kansen leken hierna gekeerd maar daar dacht good-old Niels van Lier anders over want nauwelijks 6 minuten later wist hij met een prachtige volley de doelman van GFC te passeren.

Estria rook nu weer bloed en die instelling werd in de 87e minuut beloond want toen knalde de mee opgekomen Milan Derksen de bal na aangeven van Ivo Rossen snoeihard achter de doelman van GFC.

Dolle vreugde bij spelers en Estria-supporters maar nog was de Estria-koek niet op want in blessuretijd punterde spits Roy Hurkens de bal naar een 3-1 eindstand.

Hierna was het groot feest bij spelers en aanhang natuurlijk.

De platte kar werd van stal gehaald en tijdens het Loop naar de pomp-festival werden alle spelers nog eens extra in het zonnetje gezet en gehuldigd.

Mannen, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en veel succes in het komende seizoen in de 3e klasse KNVB.

En de vertrekkende coach Ivo Rossen natuurlijk ook veel succes bij zijn nieuwe club Quick Nijmegen.

Op de foto wordt er een feestje gevierd nadat Milan Derksen de stand op 2-1 heeft gebracht.