De SP Groningen schuift Eelco Eikenaar naar voren als kandidaat-wethouder voor het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders.

Eikenaar is 43 jaar oud, is 7 jaar raadslid in Groningen geweest en was van 2015 tot 2019 gedeputeerde van de provincie Groningen. Momenteel onderhandelen GroenLinks, PvdA, SP, Partij voor de Dieren en de ChristenUnie om een nieuwe coalitie te vormen. De SP leverden in de periodes 2006-2010 en 2010-2014 ook wethouders in het college van burgemeester en wethouders. 

Eelco Eikenaar:

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik wist altijd dat ik op een moment ergens terug zou keren. Ik heb er zin in om een bijdrage te leveren aan het menselijker en socialer maken van Groningen.” 

De inzet van de SP tijdens de verkiezingen was helder. Ook in het duidingsdebat over de uitslag gaf de SP aan meer te willen investeren in het bestrijden van tweedeling en armoede en de buurten en dorpen waar dat het meeste nodig is. Daarnaast gaf de SP aan dat collectieve voorzieningen weer opgebouwd moeten worden en dat de markt plaats moet maken voor democratie en zeggenschap

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

https://groningen.sp.nl/nieuws/2022/05/eelco-eikenaar-kandidaat-wethouder-voor-de-sp
“Wij zijn trots dat wij deze kandidaat met veel politieke ervaring en kennis van Groningen kunnen voorstellen. Met Eelco Eikenaar hebben we een echte SP’er met bestuurlijke ervaring die alle straten, buurten en dorpen van Groningen kent.”