De SP wil dat het gemeentebestuur het voortouw neemt om een convenant te sluiten met de Groningse horeca. Dat is nodig want de problemen en zorgen zijn groot in de horeca, die hard wordt getroffen door corona en verlies aan omzet.

SP Groningen heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met verschillende horeca-ondernemers en nachtburgemeester Merlijn Poolman. Hieruit blijkt dat de ondernemers mee willen werken en daarbij ideeën willen aandragen.

SP-raadslid Lucy Wobma:

https://groningen.sp.nl/nieuws/2020/09/sp-wil-gezamenlijke-aanpak-voor-horeca-in-groningen“De SP wil benadrukken dat de volksgezondheid voorop staat. Lokaal ziet de SP-fractie echter ook ruimte om horeca-ondernemers meer te steunen.“

De SP ziet graag een convenant met het gemeentebestuur en Groningse horeca dat afspraken bevat over:

De avondklok af te schaffen of in ieder geval steeds verder te verruimen. Het instrument werkt moment onvoldoende en heeft ook negatieve gevolgen voor de omzet, maar ook voor drukt rol straat en dus de volksgezondheid. Verhuurders van panden waarvan de uitbater failliet dreigt te gaan over tijdelijke kwijtschelding van de huur. Leegstand is in niemands belang. Het kwijtschelden van de gemeentelijke lasten.  Het gezamenlijk optrekken van onze burgemeester met horeca-ondernemers van Groningen en die van andere steden met grotere uitgaansgebieden om meer steun vanuit Den Haag te krijgen.

De SP heeft samen met een aantal andere fracties dit onderwerp op de agenda van de raad gezet zodat het gemeentebestuur op pad kan worden gestuurd met een gerichte opdracht dat voor meer perspectief moet zorgen bij de Groningse horecaondernemers. 

Zie ook: Lucy Wobma

Steun ons en we gaan samen aan de slag om uw buurt te verbeteren.

form.antibot { display: none !important; }
You must have JavaScript enabled to use this form.
Naam: *
E-mail:
Telefoon: *
Ik wil ook lid worden:
(If you're a human, don't change the following field)
Enter your name
Your first name.
Please enable Javascript to use this form.
(If you're a human, don't change the following field)
Enter your name
Your first name.
Please enable Javascript to use this form.