Onlangs waren raadsleden Paul Turion en Gert-Jan Klapwijk op bezoek bij woningcorporatie Rondom Wonen. Rondom Wonen verhuurt betaalbare huurwoningen in Pijnacker-Nootdorp. Op dit moment gaat het om ruim 2.500 woningen. Ook zorgt Rondom Wonen voor onderhoud van deze huizen.

https://pijnackernootdorp.vvd.nl/nieuws/52415/op-bezoek-bij-woningcorporatie-rondom-wonen

© Paul Turion

Tijdens het gesprek hebben Paul en Gert-Jan uitgebreid met Rondom Wonen gesproken over wat er moet gebeuren om meer woningen te kunnen bouwen de komende jaren. Woningbouw is met de huidige bouwkosten al snel te duur om kostendekkend te zijn voor een woningcorporatie. Rondom Wonen ziet daarom naast normale bouw ook kansen in relatief betaalbare flexwoningen, die snel en voor minder geld kunnen worden neergezet.  

Verder is er gesproken over parkeerplaatsen bij sociale huurwoningen. Parkeren is duur, zeker als het gaat om parkeergarages. Terwijl er gemiddeld bij sociale huurwoningen minder behoefte is aan parkeerruimte. En ook is het tijdens het gesprek gegaan over verduurzaming en het verminderen van energieverbruik.  

Als VVD maken we ons hard voor flexwonen als tijdelijke oplossing voor het woningtekort. En pleiten we voor extra woningbouw om iedereen een dak boven het hoofd te kunnen bieden. Dit bezoek onderstreept dat nog eens. Dank aan Rondom Wonen voor de gastvrijheid en het informatieve gesprek!