Deze week werden de inwoners van een aantal dorpen in onze gemeente Stichtse Vecht overvallen met de mededeling dat de dienstregeling van buurtbus 524 wordt ingekrompen. Als SP Stichtse Vecht vinden we dit een slechte zaak, temeer omdat het geen natuurverschijnsel is maar een direct gevolg van de rechtse politiek die slaafs achter Europa aanloopt en alles aan de markt wil overlaten.

Alweer dreigt er een verslechtering van het openbaar vervoer op het platteland. Sinds ons openbaar vervoer door de provincie is verkwanseld aan buitenlandse bedrijven is het er niet beter op geworden. Buslijn 524 tussen Breukelen en Woerden werd al draaiende gehouden door vrijwilligers omdat het Frans-Canadese bedrijf Keolis/Syntus vond dat er te weinig winst werd geboekt op deze buslijn. Bij de provinciebestuurders is klaarblijkelijk nog steeds het kwartje niet gevallen dat het openbaar vervoer geen winst hoeft te maken. Voor deze voorziening betalen we niet alleen belasting, we kopen ook nog een kaartje. Blijkbaar verdwijnt het geld bij de provincie ergens aan voor ons onzichtbare andere zaken. Omdat Keolis weigert om betaalde buschauffeurs aan te nemen hebben vrijwilligers deze taak op zich genomen, waarvoor zij alle respect verdienen.

https://stichtsevecht.sp.nl/nieuws/2019/04/busje-komt-zo-of-toch-niet

Maar als er vrijwilligers wegvallen ontstaat er een probleem met ons openbaar vervoer. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Voor buslijn 524 betekent het dat alle haltes tussen Breukelen Station en de halte Vrijheidslaan/Straatweg vervallen. Het is nog maar de vraag of je niet extra moet betalen als je van bus 120 overstapt op bus 524 of omgekeerd. Er blijven nog 2 in plaats van 3 busjes rijden tussen Woerden en Breukelen. Als dit zo doorgaat wordt het erg lastig om met het openbaar vervoer vanuit Portengen, Teckop, Kockengen of Kamerik naar NS station Breukelen of Woerden te komen.

https://stichtsevecht.sp.nl/nieuws/2019/04/busje-komt-zo-of-toch-niet

SP Stichtse Vecht eist van de provincie, als opdrachtgever van Keolis, harde garanties dat buslijn 524 gehandhaafd blijft.