https://venlo.sp.nl/nieuws/2019/06/terugblik-op-ledenvergaderingDinsdagavond 11 juni gingen de leden met elkaar in gesprek over de afgelopen verkiezingen en de ontstane situatie. Wat ging er goed? Wat ging er niet goed? Wat zijn de gevolgen? Wat moet er anders? Hoe nu verder? Daarnaast kwamen ook andere (actuele) onderwerpen aan bod.

 

De verloren twee verkiezingen waren uiteraard het gesprek van de avond. Ook de wijze waarop de campagne gevoerd werd.

https://venlo.sp.nl/nieuws/2019/06/terugblik-op-ledenvergadering
Zo ook het bericht dat Ron Meyer zich verantwoordelijk voelt voor de verkiezingsnederlaag en zich op het congres in het najaar niet herverkiesbaar zal stellen als partijvoorzitter. Vanuit het partijbestuur was onze regiovertegenwoordiger Stefan Hugues aanwezig om vragen te beantwoorden. Hij neemt de reacties mee naar het partijbestuur, evenzo zullen de opmerkingen vanuit Venlo tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de partijraad worden gedeeld.

 

Daarnaast werden tijdens de ledenavond ook enkele lokale bestuurlijke zaken met de leden besproken en afgehandeld. Verder hebben bestuur, raadsfractie en onze wethouder verteld waar ze de afgelopen maanden mee bezig zijn en wat de ontwikkelingen zijn in Venlo.

 

https://venlo.sp.nl/nieuws/2019/06/terugblik-op-ledenvergaderingOok het pensioenakkoord tussen FNV en de minister, en het referendum dat de vakbond daarvoor uitschreef, werd uitvoerig besproken.

 

De leden hadden veel vragen, opmerkingen en kritische inbreng. Dat wordt zeer gewaardeerd, daar kunnen we van leren en worden we als SP alleen maar beter van. Het was ook daarmee een goed ledenberaad.