Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 13-11-2019 17:30

“Tijdens de laatste bijeenkomsten was de opkomst erg laag en was er totaal geen belangstelling voor de Minibeurs afgelopen september. Daarom hebben we toen besloten de Open Coffee van september helemaal te annuleren. Én we zijn gaan nadenken over het voortbestaan van de Open Coffee. Onze conclusie is dat de Open Coffee niet langer bestaansrecht heeft,” aldus de organisatie.

“Na 10 jaar is het wat ons betreft dan ook prima om te stoppen met de Open Coffee. Het is een mooie tijd geweest waarin ontelbare kopjes koffie zijn gedronken, vele bedrijven hebben zich kunnen presenteren en er zitten vele uren netwerken op. Ik dank alle ondernemers van Wijchen en omstreken die de afgelopen jaren de Open Coffee hebben bezocht. En de gemeente voor haar support in al die jaren.”

Hockeydames MHC Wijchen winnen van Ares

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 04-11-2019 07:24

De Wijchense dames moesten het opnemen tegen het laaggeplaatste Ares uit Apeldoorn. Het werd een 0-2 overwinning.

Wijchen begon sterk aan de wedstrijd, zette de thuisploeg goed onder druk en had overwicht. Dit resulteerde in wat mogelijkheden in de eerste minuten. In de 8e minuut was het Fientje Smits die een strafcorner goed insloeg 0-1. Het wedstrijdbeeld bleef gelijk en de Wijchense ploeg speelde volwassen. Het hield druk, verdedigde sterk en gaf nauwelijks kansen weg. Toch moest Wijchen een aantal keren billen knijpen wanneer de thuisploeg meerdere strafcorners “kreeg”. Maar ook hier ging de ploeg volwassen mee om en hield het Wijchense doel schoon.

8 minuten voor tijd was het Lisa Schiltmans die haar sterke optreden beloonde een met een doelpunt 0-2. Een bevrijdende treffer voor de ploeg van coach Meta Bouwmans. Haar ploeg kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd eenvoudig uit en nam de drie punten mee naar Wijchen.

Volgende week, zondag 10 november, spelen de dames thuis tegen Apeldoorn om 12.45 uur.

Alverna klimt naar tweede plaats op de ranglijst

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 29-10-2019 06:29

Alverna is door de eigen winst op Fc Eindhoven av, en de gunstige andere uitslagen, geklommen naar de tweede plaats op de ranglijst achter koploper Woezik. De overwinning werd na een goede eerste helft toch nog moeizaam binnengehaald.

Het was bekend dat Eindhoven fel zou starten, want in vier van de vorige vijf wedstrijden werd er al binnen tien minuten gescoord door de Eindhovenaren. Ook nu zochten ze de aanval, maar de eerste kans was voor Alverna. Cas van der Wal snoepte de bal af en kon alleen op de doelman af, maar de, met zijn chocoladebeen, ingeschoten bal kon door doelman Cas Peters tot hoekschop worden verwerkt. Uit de daaropvolgende hoekschop schoot captain Jari van Ginkel net naast. Even later had Arthur v.d. Eeckhout de kans om over de ver voor zijn doel staande Peters te schieten, maar of hij had het niet gezien of durfde het niet aan, in ieder geval kans voorbij. In het levendige begin waren er ook kansjes voor Eindhoven, Gino de Wijs kon een keer afdrukken en ook Appie Azmani was in deze periode zeer actief. In de tiende minuut was het Sander Bisseling die achter een matige voorzet aanging, de bal binnen hield en vervolgens hard voorzette waardoor Johnny Dobson de bal knap binnen kon werken (1-0).

Een paar minuten later leek Eindhoven op gelijke hoogte te komen, maar een vrije trap werd door Jari van Ginkel met de hak tot hoekschop verwerkt. Vanaf dit moment nam Alverna de regie over de wedstrijd over en drukte Eindhoven terug op eigen helft. Nadat eerst Cas vd Wal in de oefenversie een vrije trap net voorlangs de onzekere doelman Cas Peters liet draaien, was het in de twintigste minuut Owen Mbila die een vrije trap bij de verre paal wel binnen draaide (2-0). Ook na de 2-0 bleef Alverna op zoek naar meer, Eindhoven werd met goed spel onder druk gehouden en de kansen/kansjes volgden op rij. Derek de Bruijn, Johnny Dobson, Sander Bisseling kregen mogelijkheden, maar verzaakten de score uit te bouwen. Arthur vd Eeckhout deed dat wel. In de 32e minuut maakte hij de 3-0. Nog voor rust kreeg Arthur nog twee kansen. Vlak voor rust nog een hachelijke situaties voor het Alverna doel, tot twee keer toe werd een ingeschoten bal geblokt door een verdedigend been.

Na rust kwam er een ander wedstrijdbeeld. Of Alverna nu minder speelde of Eindhoven beter, feit bleef dat Eindhoven de wedstrijd overnam. In de eerste aanval was Ferd Pasaribu aan de aandacht ontsnapt en stond vogelvrij voor Robert Zaalman om in te koppen. Tot Alverna’s opluchting kopte hij naast. Alverna wist geen balbezit te houden en daardoor kwam Eindhoven regelmatig gevaarlijk door Alverna doel. De in de rust ingevallen topscoorder Jordi van Meurs die dit seizoen al in drie wedstrijden binnen vijf minuten wist te scoren, had er dit keer twaalf minuten voor nodig om het net te vinden (3-1). Tot zover nog niets aan de hand. Eindhoven hield het betere van het spel, zonder dat het tot werkelijk grote kansen kwam. Coach Borojevic probeerde met het inbrengen van Bart Schiks en Danny Meijer de bakens te verzetten, net als vorige week. Maar was Alverna vorige week de jager, nu was het de opgejaagde en kon ook Danny niet zo bepalend zijn al vorige week. Voordat Eindhoven de aansluiting vond had Alverna nog de kans om te scoren. De gedreven Derek de Bruijn speelde Sander Bisseling aan, deze zag de vrije Johnny Dobson niet waardoor deze kans verloren ging. Zeven minuten voor tijd vond verdediger Justin de Vos met een kopbal de aansluiting (3-2). Eindhoven probeerde het in de slotfase nog wel, maar verder dan een schot van Gino de Wijs dat naast ging, kwam het niet. Borojevic wisselde Owen Mbila voor de wat meer defensieve Mels Lantang om de overwinning over de streep te trekken, dat lukte verder probleemloos, ook omdat scheidsrechter Stijn van Zuilichem er maar een minuutje bij telt. Drie belangrijke punten, maar het verval in de tweede helft verdient aandacht.

Zondag 3 november gaat Alverna op bezoek bij SV TOP In Oss.

Opstelling: Robert Zaalman, Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal, Derek de Bruijn, Owen Mbila (‘88 Mels Lanting), Sander Bisseling (’78 Danny Meijer) Johnny Dobson, Arthur vd Eeckhout (’68 Bart Schiks)

Door Henny Remmers

Nordic Walking groep van Atletiekvereniging Wijchen viert 12.5 jaar jubileum

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 23-09-2019 07:01

Tijdens de open dag in het jaar 2006 zijn de eerste groepsleden van Atletiek Vereniging Wijchen gestart met de cursus Nordic Walking. Dit jaar vieren ze het 12.5 jaar jubileum.

Peter Schrievers en Henk van Grinsven waren de oprichters. Na de opleiding Nordic Walking in Duitsland ging Peter Schrievers voortvarend als trainer van start. Twee jaar later werd Henk van Grinsven trainer. De huidige trainer Riek Janssen nam het stokje (poles) over en is inmiddels alweer negen jaar wandeltrainer van deze hechte groep. Nu twaalf en een half jaar verder wandelen vele Nordic walkers van het eerste uur nog wekelijks met elkaar. Inmiddels hebben velen de cursus nordic walking bij A.V.W. gevolgd.

Elke dinsdagavond en zaterdagochtend gaat de groep op pad met de Nordic Walking poles. Startpunt is het clubhuis van Atletiek Vereniging Wijchen. Nu het vroeger donker wordt gaan voor de veiligheid de hesjes en lampjes weer aan. De trainingen zijn zeer afwisselend en beginnen altijd met een goede warming up. Er wordt gelopen op verharde wegen, heuvels, bospaden enz. “Zo houden we het afwisselend, blijft de techniek op orde en hebben we een mooie stok achter de deur” meldt één van de Nordic Walkers.

Vanaf sportpark De Wychert is er een prachtige wandelomgeving. Daarnaast is er altijd op de eerste zaterdag van de maand een mooie tocht in een ander natuurgebied. Zoals Berg & Dal, Keent, Brabant, Ooijpolder enz. enz. Binnenkort gaat de groep de wijnroute in Groesbeek lopen. Steeds vaker lopen ook andere sporters met ons mee, die nordic walking gebruiken als herstel training.

De groepsleden komen uit Overasselt, Beuningen maar de meesten uit Wijchen en variëren in leeftijd van 52 tot 78 jaar. Lief en leed wordt gedeeld in het gemêleerde gezelschap dat elkaar gevonden heeft via deze sport. Daar is tijdens het nordic walken en bij de koffie na afloop volop ruimte voor.

Trainer Riek Janssen, “Soms komt het voor dat een groepslid een paar maand niet mee kan doen. Maar we blijven contact houden en op deze manier houden we het al zo lang vol met elkaar. Ieder jaar gaan we een weekend op stap met de lopers en hun partners. Verder is er altijd een leuke afsluiting van het jaar.”

AWC verliest van Silvolde na afgekeurde doelpunten

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 08-09-2019 18:41

De thuiswedstrijd tegen Silvolde is voor AWC afgelopen in een nederlaag. Een treffer van de bezoekers in de tweede helft bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn. AWC werkte de bal tweemaal in het doel maar beide keren zag de grensrechter buitenspel.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Silvolde-spits Wout Blasman maar zijn inzet kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld. Later wist Job van de Groes nog een bal van de lijn te halen. Aan de overkant van het veld kreeg AWC ook wat kansen maar ook deze werden niet omgezet in een doelpunt.

Na de rust kwam AWC sterker voor de dag en dat leek ook in een goal te resulteren, ware het niet dat de grensrechter buitenspel zag en de goal liet afkeuren. Later zag hij opnieuw buitenspel waarmee een treffer van Boy Visser werd geannuleerd. Na een overtreding op Job van de Groes legde scheidsrechter Witlox de bal op de stip maar doelman Marco Olthuis keerde de inzet van Boy Visser. Aan de overzijde was het helaas raak; Blasman schoot de bal na een individuele actie achter keeper Jarik Veltmaat. Hiervan kwam AWC niet meer terug. De tweede nederlaag op rij was een feit.

Zondag 15 september, met de Kermis, wacht voor AWC de tweede thuiswedstrijd, deze keer tegen Moerse Boys. De wedstrijd begint om 14,00 uur.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans, Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes; Dennis Straten, Youri Hubers, Joost Loeffen (Daan de Bruijn); Fren Stevens (Sven Jansen), Safa Kizir, Boy Visser

Prijzen Postcode Loterij Wijchen juni 2019

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 08-07-2019 10:22

Zaterdag 8 juli is de juni-trekking van de postcodeloterij bekend gemaakt. Deze maand zijn er diverse leuke prijsjes gevallen in de gemeente Wijchen. Wij feliciteren de winnaars met de door hun gewonnen prijzen.

6606 (alle postcodes)

Uitslagen onder voorbehoud van typefouten.

Prins Pieter dun Twidde bezoekt voormalig Stadspomper

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 25-02-2019 07:01

Ondanks alle drukte rondom de voorbereidingen en de uitvoering van Carnaval nam Prins Pieter dun Twidde de tijd om een bezoek te brengen aan een (voormalig) Stadspomper.

De Prins heeft met zijn Adjudant Jeroen en Hofdames Patrice en Marjan al vanaf de maand januari een vol schema. In het draaiboek zijn diverse bezoeken en activiteiten voor zowel voorafgaand als tijdens de Carnaval ingepland. De verantwoordelijkheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de Prins en zijn gemaal gaat verder dan alleen op de dagen zelf ‘acte de presence’ te geven. Zo is het van belang ouderen, zieken en andere Stadspompers in het zonnetje te zetten met een bezoek en een mooi cadeau of fruitmand.

Zo werd afgelopen zaterdag Riek Strik Groenen verrast. Na 68 jaar in Batenburg gewoond te hebben verhuisde zij in 2018 van Batenburg naar Wijchen. Samen met haar man Gradus Strik hebben ze altijd een actieve rol in het sociale leven gehad. Vandaar dat de Prins zijn herinneringen als jong kind memoreerde omdat Riek zo actief was in de jaren zestig van de vorige eeuw. Een bezoek met drie alaaf begroetingen aan deze voormalige Stadspomper was op zijn plaats. Het werd een zonnige en vrolijke middag in Wijchen.

AWC verliest van Hollandia

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 24-02-2019 19:07

Op bezoek bij Hollandia heeft AWC met 3-1 verloren. Gedurende de wedstrijd lukte het de mannen van coach Camiel Jager niet om genoeg kansen te creëren voor één of meer punten.

Het eerste wapenfeit was wel voor AWC. Na drie minuten zag Boy Visser doelman Nick van Santen voor zijn doel staan maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Hollandia-speler Mike Soepboer schoot hierna voor het doel van AWC over. Jarik Veltmaat redde uitstekend op een omhaal maar net voor de rust zag hij toch de bal in het doel komen. Een breedtepass van AWC werd onderschept en na een steekpass scoorde Genairo Promes de 1-0.

Ook in de tweede helft lukte het AWC niet kansen te creëren. Direct na het begin van de tweede helft was het Kevin Giele die de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. Een kwartier voor tijd leek AWC wat op te leven toen Freek Thoone de bal na een mooie solo via de binnenkant van de paal in het doel werkte. Dit positieve gevoel duurde echter niet lang want Sven Deen volleyde de bal achter Veltmaat. AWC probeerde daarna nog wat te forceren maar helaas leverde het niets meer op.

Opstelling: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’74 Jaap Jansen), Idar Kramer, Sven Jansen, Job van de Groes; Youri Hubers, Boy Visser, Joost Loeffen (’59 Daan Pauwels); Freek Thoone, Laurens Loenen (’63 Safa Kizir), Fren Stevens

Koploper SDO te sterk voor AWC

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 18-02-2019 07:49

In eigen huis heeft AWC verloren van SDO uit Bussum. Na 45 minuten stond het nog 0-0, maar SDO maakte in de tweede helft het verschil. SDO is nu koploper en AWC staat op de achtste plaats.

AWC speelde een goede eerste helft, maar wist niet tot scoren te komen. Maar ook SDO kreeg een paar grote kansen. Het bleef tot de rust 0-0.

Na de thee was het SDO dat een voorsprong wist te nemen. Een verre voorzet kwam bij Joost Heerschop terecht, die de bal in de verre hoek binnen wist te werken. Theo Visser besliste de eindstand op 0-2, door een afgelegde bal voor het doel binnen te tikken. Invaller Jorn Reuvers zag in de slotfase nog een schot gekeerd worden, waardoor AWC niet terug in de wedstrijd wist te komen.

Trainer Camiel Jager vond het een onnodige nederlaag en was van mening dat er op sommige momenten wat slimmer gespeeld moest worden. Maar Jager gaf aan dat de jonge leeftijd van de spelersgroep hier inherent aan is.

Volgende week speelt AWC in en tegen Hollandia uit Hoorn.

Opstelling AWC: Jarik Veltmaat; Rico Timmermans (’76 Jorn Reuvers), Nicky van de Groes, Idar Kramer, Job van de Groes; Youri Hubers, Boy Visser, Joost Loeffen; Freek Thoone (’45 Daan Pauwels), Laurens Loenen, Freek Thoone