Nieuws van politieke partijen over Wijchen Lokaal inzichtelijk

101 documenten

Volleybalsters Trivos blijven in the winning mood

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 10-11-2019 08:30

Na de winstpartij vorige week tegen Ledub in Budel, hebben de dames van Trivos afgelopen zaterdag ook de dames van Volley Tilburg met dezelfde cijfers verslagen. Door deze overwinning is Trivos opgeklommen richting de middenmoot.

Meteen vanaf het begin was duidelijk dat Trivos het betere van het spel had. Een snelle 0-7 voorsprong door de uitstekende service van Lonneke Hoffmannns was een feit en de voorsprong werd de rest van de partij niet meer uit handen gegeven. Het laatste punt door Anne Veenstra was een formaliteit.

De middenaanvalsters Stefanie Beekers en Lieke Wouters scoorden meteen van het begin af aan en na het punt van Manon Ottjes stond Trivos met 7-14 voor. Toch kwam Volley nog even sterk terug tot 13-16. De dubbele wissel door coach Peter Groenen van Lonneke Hoffmanns/Manon Ottjes voor Vera de Weerdt/Esmee Driessen pakte goed uit. Trivos scoorde weer en met name Michelle Koolen liet zien dat zij van grote waarde voor Trivos is. Bij 16-24 werd de dubbele wissel andersom uitgevoerd, zodat Lonneke Hoffmanns aan de service kwam. Met deze service maakte zij een prachtig ace-punt, waardoor ook de 2e set binnen was.

De 3e set begon goed met een 1-4 voorsprong. Volley pakte de draad echter weer goed op en kwam terug tot 5-5. Bij het blokken kwam een dame van Volley verkeerd op de grond terecht en haar huilen ging door merg en been. Dat de Trivosdames daar meer van streek raakten dan tegenstander Volley was opvallend. Vanaf dat moment was Trivos een beetje de kluts kwijt en kon Volley steeds met 2 a 3 punten voorsprong uitlopen. Bij 22-19 was er nog even hoop dat Trivos langszij kon komen, maar helaas won Volley de derde set.

De NeVoBo prognose gaf vooraf een eindstand van 2-3 aan, dus iedereen bij Trivos hield zijn hart een beetje vast. Bij de stand 10-9 in het voordeel van Volley, ontstond een lange discussie tussen coaches, speelsters en de scheidsrechter over een vermeende opstellingsfout. Nadat het spel werd voortgezet en aan Trivos een punt was toegekend, maakte Esmee Driessen met haar service 4 punten. Trivos gaf haar voorsprong niet meer uit handen en maakte deze set geconcentreerd af.

Aankomende zaterdag speelt Trivos in thuishaven Sportcentrum Arcus tegen Somas Activia uit Sint Anthonis. De wedstrijd begint om 15:30 uur en de toegang is gratis. De leiding van deze wedstrijd is in handen van het arbitrale duo Joop van Mechelen en Strale Zivic.

Alverna en sv TOP verdelen de punten

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 04-11-2019 16:21

Alverna heeft in een onderhoudende wedstrijd de punten gedeeld met sv Top. Over de hele wedstrijd gezien kan sv Top daar het meest tevreden mee zijn.

Al na twee minuten worstelde Bart Schiks zich de ‘zestien’ in, op het moment dat het leek dat de kans voorbij was door een valpartij schoot hij bijna liggend de bal naast doelman Jeffrey Vendrig tegen de touwen (0-1). Drie minuten later was het alweer gelijk. Een mislukte vrije trap werd door Anwar Tuithof met een gelukje tot doelpunt gepromoveerd (1-1). Hierna ontspon zich een heerlijke wedstrijd met twee ploegen die wilde voetballen en kwamen er kansen voor beide ploegen.

Voor Top was er een voor spits Aram Pusters die een voorzet van Anwar Tuithof gered zag worden door Robert Zaalman. Tuithof kreeg vlak voor rust nog de mogelijkheid met een onterechte vrije trap op achttien meter, maar hij schoot ruim over. Waar de kansjes voor de Ossenaren meestal van afstand kwamen speelde Alverna diverse aanvallen goed uit. Ook doelman Vendrig was een sta in de weg voor de Alverna spitsen. Op kansjes voor Sander Bisseling en Owen Mbila redde hij bekwaam. Alverna verschafte zich diverse mogelijkheden met voorzetten van de flanken, waarbij de opkomende backs Yassine Aarab en Jurre Grotenhuis een groot aandeel in hadden. De zeer actieve Bart Schiks kreeg wat kansjes, maar de beste was voor Rick van Ginkel die een vrije trap van Johnny Dobson te zwak inkopte.

Ook na rust bleef het spelbeeld gelijk. Top probeerde het met afstandsschoten van Anwar Tuithof en Mees Linders en Alverna via voorzetten van o.a. Johnny Dobson en Yassine Aarab, maar Bart Schiks en Sander Bisseling konden niet tot scoren komen. Sander’s laatste actie was een goede loopactie op een steekbal van Owen Mbila, maar gleed hierbij onderuit. Coach Zoran Borojevic bracht Danny Meijer voor Sander Bisseling en dat sorteerde direct resultaat. In combinatie met Mels Lantang, Danny Meijer en Yassine Aarab werd de bal afgeleverd bij Johnny Dobson die in de 68e minuut doeltreffend uithaalde (1-2). Ook nu werd de voorsprong niet lang in stand gehouden. Zeven minuten later werd door een Alverna-foutje de bal panklaar voor de voeten van Aram Pusters gelegd, die wist daar wel raad mee, (2-2).

In de slotfase was Alverna het meest op zoek naar een treffer. Doelman Vendrig etaleerde dit door bij iedere bal in zijn bezit ruim de tijd te nemen. Het was vooral Bart Schiks die in deze fase bij de meeste doelpogingen was betrokken. De beste was na een steekbal van Danny Meijer waarbij Schiks ‘vergat’ uit te halen. Ook Johnny Dobson kreeg nog een kansje na een pass van Lorenzo Rieken, voordat het laatste wapenfeit van de wedstrijd een schot was van Anwar Tuithof. Hiermee eindigde de wedstrijd in een gelijk spel waar zoals gezegd sv Top het meest tevreden mee kon zijn.

Opstelling: Robert Zaalman, Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal, Mels Lantang, Owen Mbila(’78 Lorenzo Rieken), Sander Bisseling (’65 Danny Meijer) Johnny Dobson, Bart Schiks.

Door Henny Remmers

Hockeyheren MHC Wijchen winnen thuis weer met ruime cijfers

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 04-11-2019 07:50

Met nog 3 wedstrijden te gaan tot de winterstop hebben de hockeyheren van MHC Wijchen als doel ongeslagen de eerste competitiehelft door te komen. Op eigen veld zijn de Wijchenaren altijd sterk, maar afgelopen zondag dachten zij toch aan de bak te moeten tegen het als vierde geplaatste Nuth Heren 1. En aan de bak ging Wijchen. Met ijzersterk spel overdonderden zij hun tegenstander en lieten zij het publiek smullen.

Al in het eerste kwart kwam het thuisteam snel op een 2-0 voorsprong. Het was aanvoerder Lars Wortelboer die beide doelpunten op zijn naam zette. De tweede nog mooier dan de eerste; hij vond het net na een solo-actie waarbij vier spelers van Nuth niet wisten waar zij het zoeken moesten. In het tweede kwart verdubbelde Wijchen de voorsprong. Daniël Duijzer wist uit een strafcorner de keeper van Nuth tussen de benen te passeren en niet veel later was daar Stijn Visser met de 4-0.

Bij deze stand, maar vooral ook gezien het spelbeeld wisten de Wijchenaren dat er dubbele cijfers inzaten zondag. Met een 10 op het scorebord na 70 minuten als doel liepen zij het veld op de tweede helft. Luca Faber besloot al snel maar eens te uit te halen en sloeg de bal in de verre hoek. Onhoudbaar voor de keeper. Bij deze vijf doelpunten voorsprong voor Wijchen, wist Nuth iets terug te doen door uit een strafcorner de 5-1 te maken. Veel haalde het niet uit want Sjors Reith scoorde enkele minuten later uit een miraculeuze rebound uit de strafcorner. Ook de 7-1 kwam op naam van spits Sjors Reith. De eindstand werd besloten op 8-1 door Daniël Duijzer die de keeper wederom in een strafcorner wist te passeren. De dubbele cijfers werden dus niet gehaald, ondanks dat dit ruim had kunnen geschieden als alle kansen erin gevlogen waren.

Ondanks dat de Wijchense defensie verdedigend weinig hoefde klaar te spelen, werd keeper Gijs Castelijns man of the match. Wel hadden de verdedigers een belangrijke rol in het opbouwen van diverse aanvallen en droegen zij zo hun steentje bij aan de overwinning. Coaches Marc Slaats en Ronald Wortelboer waren blij met de prestatie van hun team. Wijchen lijkt dan ook in een goede flow te zitten en daar ook steeds beter in te komen.

Volgende week speelt Wijchen Heren 1 uit in Cranendonck. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop zal gespeeld worden op 17 november om 14:45. Het belooft een mooie wedstrijd te worden tegen één van de concurrenten voor het kampioenschap: Meerssen.

Het was een gezellige griezelavond op de Flier 3802 in Wijchen

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 02-11-2019 12:27

Het was weer een griezelig gezellige avond op de Flier 3802 in Wijchen! Bijna 150 kinderen hebben daar genoten van een prachtig Halloween spektakel!

Enge schilderijen, levensechte spoken en een opgesloten vrouw trokken de aandacht op donderdag 31 oktober. Uiteraard zal er ook volgend jaar op 31 oktober weer een enge voorstelling zijn. Zet het dus alvast in je agenda !

Bolstaande jaszakken verraden 28-jarige Wijchense winkeldief

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 31-10-2019 07:47

Bij een supermarkt in Wijchen is een 28-jarige Wijchenaar betrapt op het stelen van een paar duurdere blikken bier. Zijn plan was een goedkoop blikje bier afrekenen en een aantal dure blikken bier zonder te betalen meenemen. Maar….hij werd betrapt. I.p.v. gratis bier nu een proces-verbaal en winkelverbod voor de 28-jarige Wijchenaar.

Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 44 – 30 oktober 2019

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 30-10-2019 08:30

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Wintertijd = inbraaktijd, Textiel in de textielcontainer, Animatie en brochure Hart van Zuid en aangevraagde/verleende vergunningen.

Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. Nu het ’s avonds eerder donker is hebben inbrekers meer gelegenheid om hun slag te staan. Politie en gemeente zijn in deze ‘donkere dagen’ daarom extra alert. Zelf kunt u ook iets doen.

Niet thuis? Licht aan!

Als uw woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Laat daarom altijd een lamp branden als u ‘s avonds weg bent. Bent u de hele dag van huis, gebruik dan een tijdschakelaar op een lamp. Vergeet ook de buitenlamp niet.

Goed afsluiten? Sleutel omdraaien!

Trek uw deur niet alleen dicht, maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Meer tips om woninginbraak te voorkomen

Voor het project Hart van Zuid is een animatie gemaakt. Deze animatie laat duidelijk zien hoe de gemeente samen met inwoners en andere betrokkenen de uitdagingen in Wijchen-Zuid aan wil gaan. Ook is een brochure gemaakt, ‘toekomst Wijchen-Zuid’. Hierin staan de ideeën helder beschreven.

Op www.wijchen.nl/hartvanzuid kunt u de animatie en brochure bekijken. De brochure kunt u ook lezen of ophalen bij het wijkcentrum naast winkelcentrum Zuiderpoort. Wilt u een exemplaar thuis ontvangen? Vraag dan een exemplaar aan bij de gemeente Wijchen via telefoonnummer 088 432 7000.

Samenwerking

Hart van Zuid is een gezamenlijk project van inwoners, Samenwerkingsstichting Kans & Kleur, Wijkverenigingscentrum Wijchen Zuid, Ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Hazenberg Vastgoed, Woningcorporatie Talis, kinderopvang De Eerste Stap, ZZG Zorggroep, MeerVoormekaar en de gemeente Wijchen. Kijk op www.wijchen.nl/hartvanzuid voor meer informatie.

Wilt u oude kleding wegdoen of zijn uw lakens en handdoeken versleten? Doe het dan in de textielcontainer bij u in de buurt of breng het naar de milieustraat. Zo wordt oud textiel nieuw textiel. Of breng uw oude kleding naar een kringloopwinkel of de Kledingbank in Nijmegen.

Wat mag allemaal in de textielcontainer?

In de textielcontainer mogen (kapotte) kledingstukken, schoenen (per paar samengebonden), lakens, handdoeken en knuffels. Het is belangrijk dat uw textiel schoon en droog is als u het in de container stopt.

Waar staan textielcontainers?

Weten waar een textielcontainer bij u in de buurt staat? Op www.dar.nl/containerlocaties vindt u de locaties.

Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel

Tussen 4 en 14 november vliegen F-16’s vanaf vliegbasis Volkel ook ‘s avonds. In deze weken vliegen de F-16’s ‘s avonds tot uiterlijk 23.00 uur. Om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vrede, veiligheid en stabiliteit is het nodig dat vliegers blijven oefenen. Daarom vliegen zij niet alleen overdag maar ook in het donker, zowel boven land als zee. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wilt blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

den Bond 10, Niftrik (aanleggen van inrit).

Hoogbroekseweg 31, Wijchen (bouw van seniorenwoning).

Kraaijenberg 9606, Wijchen (aanbrengen van stalen balk ter vervanging van een dragende muur).

Loonse Waard 20, Niftrik (uitbreiden van bedrijfsgebouw).

Ringlaan 74, Wijchen (plaatsen van schutting en bestraten van de oprit).

Stompendijk 7 A, Bergharen (verlengen van de omgevingsvergunning voor tijdelijke bewoning).

Woordsestraat 3, Wijchen (bouw van opslagloods).

Verleende omgevingsvergunningen

Kasteellaan 30, Wijchen (veranderen van gevel i.v.m. het verwijderen van automatenruimte).

Koolbergseweg 7, Wijchen (bouw van kapschuur).

Nieuweweg 240, Wijchen (verlengen van 3 bestaande afvoerpijpen).

Veldsestraat 52, Balgoij (bouw van bijgebouw voor stalling van een camper).

Watersnipstraat 60, Wijchen (uitbreiden van woning).

Hockeyheren MHC Wijchen verstevigen koppositie

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 27-10-2019 20:18

Na een weekje rust voor de mannen van Wijchen Heren 1 was het afgelopen zondag weer tijd om de hockeystick op te pakken. In Panningen was het aan hen de taak om hun ongeslagen reeks voort te zetten. Na 70 minuten strijd kwam Wijchen dan ook als winnaar uit de bus, waarmee zij hun koppositie in de competitiestand verstevigden.

De gefocuste voorbereiding wierp haar vruchten af voor Wijchen. Zij startten goed en maakten het spel. Na 10 minuten was het Daniël Duijzer die de 0-1 maakte na een sterk staaltje gallery play met spits Stijn Visser. Ook in het tweede kwart was Wijchen de dominante ploeg. De 0-2 vloog wederom van de stick van Daniël Duijzer. Bij deze stand zou er ook gerust worden. Een geflatteerde stand voor de thuisploeg gezien het overwicht van de Wijchenaren.

Zoals in voorgaande wedstrijden hadden de mannen van Wijchen ook nu in het derde kwart moeite hun niveau vast te houden. Dit resulteerde in een tegengoal van Peel & Maas. Keeper Gijs Castelijns hield verder zijn goal schoon met uitstekend voetenwerk. In het laatste kwart waren er nog diverse kansen voor Wijchen om hun voorsprong te vergroten, maar de eindstand stond al vast op 1-2.

Wijchen mag tevreden zijn met de winst, maar moet zich bewust zijn dat zij goed wegkomen met slechts één doelpunt verschil in Panningen. Man of the match werd Stijn Visser die een belangrijke rol in de voorhoede vervulde.

Volgende week speelt Heren 1 thuis tegen Nuth. Aanvangstijd van deze wedstrijd is 14:45 en er zal gespeeld worden op het hoofdveld te MHC Wijchen.

Hockeydames MHC Wijchen winnen van Bemmel

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 27-10-2019 16:11

De Wijchense hockeydames moesten het opnemen tegen de dames uit Bemmel. Door een zeer sterk begin wisten de dames een 4-2 overwinning te behalen.

Het team van coach Bouwmans startte voortvarend in het eerste kwart van de wedstrijd. Vanaf minuut één had de ploeg druk op de tegenstander en domineerde het spel. Dit leverde in de vierde minuut de eerste strafcorner op. Deze werd ook direct goed ingeschoten door Fientje Smits, 1-0. Drie minuten later opnieuw een strafcorner en weer was het raak. Nu was het Fleur Theunissen 2-0. In de elfde minuut kreeg Wijchen weer een strafcorner en het was Fientje Smits die haar tweede van de middag liet aantekenen 3-0. Direct na de uitname, veroverde Wijchen de bal en was het Sanne van As die de plank achter de keepster wist te raken 4-0.

De Bemmelse coach benutte het korte pauzemoment na het eerste kwart om zijn ploeg anders te instrueren, en met succes. Wijchen kreeg nog steeds kansen en bleef de wedstrijd bepalen maar tot scoren kwam het niet meer in het tweede kwart. Bemmel daarentegen wist een strafcorner te benutten waardoor de ruststand 4-1 was.

Na de rust ontstond er een compleet ander spelbeeld, waarbij er van beide kanten slordig werd gespeeld en er nauwelijks iets gecreëerd werd wat betreft kansen. Uiteindelijk was het Bemmel die twee minuten voor tijd een strafcorner raak schoot en de 4-2 eindstand op het bord zette. Volgende week staat voor de Wijchense dames de uitwedstrijd tegen Ares uit Apeldoorn op het programma.

Raadsvergadering op dinsdag 29 oktober

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 26-10-2019 16:28

De vergadering van de gemeenteraad op 31 oktober is verplaatst naar een andere dag en locatie. Vanwege verwachte belangstelling wordt deze vergadering nu gehouden op dinsdag 29 oktober in ’t Mozaïek in Wijchen.

Op de agenda staat onder andere het bestemmingsplan Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Mag er gebouwd worden of toch niet?

Eerste uitzege Alverna bij Best Vooruit

Wijchen Lokaal Wijchen Lokaal Wijchen 22-10-2019 05:45

Alverna heeft in de derde uitwedstrijd zijn eerste uitzege gehaald. In Best werd van de plaatselijke Vooruit gewonnen met 1-2.

Alverna begon goed aan de wedstrijd en creëerde diverse kansen in de beginfase. Na 4 minuten was het Yassine Aarab die met een goede actie doorkwam, alleen zijn voorzet was iets minder. Even later bereikte Sander Bisseling met een doorkopbal Arthur van den Eeckhout, maar hij faalde in de afwerking. Ook miste hij even later op een voorzet van Johnny Dobson. Diezelfde van den Eeckhout bediende met een steekbal Johnny Dobson, maar die kwam een teenlengte te kort. In de 21e minuut was het wel raak, Arthur van de Eeckhout bleef slim uit het luchtduel zodat doelman en verdediger tegen elkaar botsten en Arthur simpel de bal kon binnenschieten (0-1). Na ruim een half uur was er pas het eerste kansje voor Best. Een verdediger van Alverna stapte verkeerd in zodat Stijn Beekx kon uithalen, maar Robert Zaalman redde bekwaam. Dat deed hij ook even later op de strafschop die Best spits Robin Buiks mocht nemen. Robert ging naar de goede hoek en pakte de strafschop. In de laatste fase van de eerste helft werd het spel van Alverna wat minder, maar men kwam niet in de problemen.

De tweede helft was nauwelijks bezig of Best kwam al op 1-1. Elmo Hertogh verschalkte met een prachtig schot de iets voor zijn doel staande Robert Zaalman. Een paar minuten later ontsnapte Robin Buiks, maar de bekwaam vlaggende Job Gielen constateerde buitenspel en scheidsrechter Tempelaar ging daar in mee. Alverna speelde in deze fase slordig, met veel balverlies en foute passes en hielp zo Best aan diverse kansjes. Eerst was er een een vrije trap die netjes bij de tweede paal werd neergelegd en even later kwam Alverna goed weg toen Elmo Hertogh eerst Robert Zaalman op z’n weg vond en in de rebound zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.

Coach Zoran Borojevic greep in en bracht de Danny’s in; Vos en Meijer. En vooral door die laatste kwam er in het Alverna-spel weer wat meer lijn. Alverna kreeg weer wat kansjes. Arthur vd Eeckhout via Lorenzo Rieken en Cas vd Wal via Johnny Dobson. Maar telkens kwam doelman van Kollenburg als winnaar uit de bus. Dat kwam aan de ander kant Alverna’s doelman Robert Zaalman ook op een inzet van de ingevallen Reandell Bijlhout. Twaalf minuten voor tijd kwam Alverna weer op voorsprong. Danny Meijer bediende met een messcherpe pass de wegsprintende Yassine Aarab. Zijn strakke voorzet werd door Johnny Dobson ineens op de pantoffel genomen en verdween in de uiterste hoek (1-2). In de slotfase kwam Alverna niet echt meer in de problemen en had via Lorenzo Rieken de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn inzet werd nog net gered door een Bestse verdediger. Het slotakkoord was weer voor Best. Een vrije trap op een meter of achttien werd door Robert Zaalman gepakt zodat de overwinning gevierd kon worden.

Al met al een moeizame overwinning. Om echt met de top mee te doen zullen die slechte spelfases er uit moeten. Een betere tegenstander zal dit eerder afstraffen. Verder kunnen de invallers terugkijken op een goede invalbeurt en was zonder anderen tekort te doen Rick van Ginkel een rots in de branding.

Zondag 27 oktober speelt Alverna om 14.30 uur thuis tegen Eindhoven AV.

Opstelling: Robert Zaalman, Yassine Aarab, Jari v Ginkel, Rick van Ginkel, Cas van de Wal, Mels Lanting, Derek de Bruijn (’64 Danny Vos), Lorenzo Rieken, Sander Bisseling (’64 Danny Meijer), Johnny Dobson, Arthur vd Eeckhout (’82 Dennis Arts).

Zie je content die volgens jou niet op deze site hoort? Check onze disclaimer.