Nieuws van politieke partijen inzichtelijk

76 documenten

Bedrijfsleven neemt met koploper TastyBasics het initiatief voor gezonder voedsel aan bod!

VVD VVD Coevorden 09-09-2020 23:52

Ons eigen VVD-lid Tasty Basics gevestigd te Aalden, Drenthe, heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2020 met haar eigen Muesli Noten & Pitten gewonnen.

Ondanks het feit dat veel bedrijven het door de Corona crisis zeer zwaar hebben, laat innovatief bedrijfschap zien, dat veel mogelijk is.

‘Bij TastyBasics willen we gezond eten gemakkelijker maken. Sterker nog: gezonde voeding moet volgens ons het nieuwe normaal worden. Want het is toch best raar dat het zo lastig is om gezond eten te kopen? Daar willen wij verandering in brengen en daar werken wij dagelijks aan. En jij kunt daar dagelijks van meegenieten!

Gemakkelijk gezond eten

TastyBasics ontwikkelt producten die passen in een gezonde leefstijl. Producten waarmee je eenvoudig je eetgewoonten kunt aanpassen. Ons assortiment bevat alles wat je kent – brood, pasta, crackers, muesli en repen – maar het verschil is dat onze producten worden gemaakt van ingrediënten die niet worden bewerkt. Wij noemen dat échte voeding: voeding die niet alleen vult, maar ook daadwerkelijk voedt.

Minder koolhydraten, meer échte voeding

Onze filosofie is eigenlijk heel simpel: we gebruiken als basis voor onze producten ‘hele’ noten, zaden, peulvruchten, pitten, groenten en fruit. We halen er geen voedingsstoffen uit. Zodoende krijg je van nature binnen wat je lichaam nodig heeft. Het maakt onze producten vezelrijk en eiwitrijk en het zorgt ervoor dat er minder koolhydraten in onze producten zitten. We voegen ook nooit suiker toe. Wij geloven dat dit simpele principe een wereld van verschil maakt en dat alle voeding zo zou moeten worden gemaakt.

Goed voor jou, goed voor de wereld om je heen

Gezonde voeding doet wat met je lichaam. Wie gezond eet voelt zich fitter en energieker. Voeding met minder koolhydraten maakt dat je vetverbranding weer gaat werken: als de koolhydraten in je voeding op zijn schakelt je lichaam over op verbranding van vet en oliën.

Door de juiste voeding te eten voel je je sneller verzadigd en blijf je op gezond gewicht. Dat is goed voor jou en goed voor de mensen om je heen. En wij denken zelfs dat het goed is voor de wereld om je heen. Want als iedereen meer noten, zaden, pitten, peulvrachten, groenten en fruit zou eten, dan zou de wereld er heel anders uitzien. De landbouw zou diverser zijn en de maatschappelijke kosten voor gezondheidszorg zouden lager kunnen liggen. Wij denken dat het moet en dat het kan: gezond eten voor iedereen en ondertussen de wereld een beetje mooier maken!

Team TastyBasics

Het team van TastyBasics wordt gevormd door vakmensen op het gebied van gezonde voeding. Ons team bestaat uit voedselexperts, wetenschappers, een diëtiste en een kok. Samen ontwikkelen wij de lekkerste producten. En we doen er alles aan om jou inspiratie te geven door middel van lekkerste recepten en inspirerende blogs.

TastyBasics & kennis

TastyBasics doet onderzoek naar voedingsmiddelen die qua samenstelling aansluit bij de behoefte van het menselijk lichaam. Het huidige ‘normale’ eetpatroon bestaat voor 30-45% uit ‘geraffineerde (bewerkte) grondstoffen. Grondstoffen die geheel grotendeels zijn ontdaan van alle nutriënten die nodig zijn voor het gezond blijven van het lichaam. TastyBasics wil de voordelen van onbewerkte grondstoffen kunnen kwantificeren. Bijvoorbeeld: wat is de waarde van 100 g minder toevoegde suiker ten opzichte van 100 g meer groente per dag. Daarnaast doet TastyBasics onderzoek naar het kunnen ontwikkelen van eindproducten uit zogenaamde whole foods.’

Insectenhotel: prima initiatief en tegelijk veeg teken

PvdA PvdA GroenLinks Peel en Maas 22-07-2020 17:00

https://pvdagroenlinks.nl/insectenhotel-prima-initiatief-en-tegelijk-veeg-teken/

In het dure, maar wel fraaie, autopark bij het gemeentehuis staat een prachtig insectenhotel. Ook elders heeft de gemeente meegewerkt aan het plaatsen van insectenhotels. Een mooi voorbeeld is te vinden op de Stogger. Daar is een prachtig natuurgebied aangelegd. Een amateurimker heeft daar bijenkorven geplaatst en er staat ook een insectenhotel. Steeds meer mensen plaatsen een insectenhotel in hun tuin. Maar veel insectenhotel blijven leeg.

In de literatuur wordt als oorzaak van het leeg blijven van insectenhotels meestal gewezen naar de slechte kwaliteit van die hotels. Het is net als in de mensenwereld: slechte hotels krijgen geen gasten. “Maak de hotels beter!” is het advies dat doorgaans gegeven wordt.

Maar de oorzaak van het onbewoond blijven van veel insectenhotels is veel fundamenteler. Het is niet zo dat de gasten niet willen komen omdat het hotel niet deugt; er zijn geen gasten meer. Het aantal insecten neemt jaarlijks met 2 tot 3 procent af.

Over 40 à 50 jaar zijn er mogelijk helemaal geen insecten meer. Je merkt het nu al als je in de zomer autorijdt. Enkele jaren terug zat de auto vol doodgereden insecten; dat is nu veel en veel minder het geval. Is dat erg? Ja, dat is erg. Insecten spelen een cruciale rol in ecosystemen. Ze vormen voedsel voor tal van anderen dieren, zoals vogels, vleermuizen en reptielen. Ze zorgen voor bestuiving van een groot deel van alle wilde planten en landbouwgewassen en ze dragen bij aan een gezond bodemleven.

Insectenhotels helpen niet tegen het verdwijnen van insecten; we moeten de leefgebieden van insecten herstellen. Dat betekent onder andere dat er een verandering nodig is van onze landbouw: beperking van het gebruik van pesticiden en overschakeling op duurzame vormen van landbouw. Een aantal boeren is daarmee bezig. Die verdienen de steun van de gemeente. In ons aller belang.

Annigje Primowees, Frits Berben, Raf Janssen, raadsleden PvdA/GroenLinks

Het bericht Insectenhotel: prima initiatief en tegelijk veeg teken verscheen eerst op PvdA Groenlinks.

Wat zijn de voor- en nadelen van een abonnement?

D66 D66 Ridderkerk 30-04-2020 12:37

Vroeger kochten we dvd’s, maar nu betalen we voor onbeperkte toegang tot films op aanvraag. Ooit kochten we muziek, maar nu streamen we wat we willen, wanneer we het online willen. Zelfs het koken – een van de oudste vaardigheden van de mens – is verstoord door de levering van voedsel.

In feite gebruiken 58 miljoen mensen in Nederland-89% van de volwassen bevolking een of andere vorm van abonnementsdienst. Wat ooit het meest werd geassocieerd met de tijdschriftenindustrie is nu de manier waarop veel bedrijven hun producten of diensten in rekening brengen, wat van invloed is op hun volledige verkoopbeheeractiviteiten.

Het lijkt een enorme kans. Maar is het wel het juiste model voor jouw bedrijf? Het antwoord is niet zo eenvoudig. Laten we eens kijken naar een paar voors en tegens:

P.s. Ben je juist opzoek naar een dienst die je helpt al je abonnementen op te zeggen? Ga dan naar directopzeggen.nl/

Voordeel Kan beter zijn voor de cashflow

De ondernemers zullen de verschillen tussen de operationele kosten en de kapitaalkosten uit de eerste hand kennen. Sommige bedrijven proberen zelfs zoveel mogelijk van hun uitgaven als Opex over Capex te krijgen, dus inkomsten worden in het bedrijf gedruppeld in plaats van dat ze er onregelmatig in worden gedumpt.

Abonnementsdiensten kunnen juist om deze reden beter beheersbaar zijn. In plaats van klanten die je één keer een bedrag ineens geven, spreid je hun betalingen over de maanden of jaren. Dit betekent dat je jouw cashflow gemakkelijker kunt voorspellen, met meer zekerheid over wat voor geld er binnenkomt en wanneer.

Veel consumenten geven de voorkeur aan lagere, frequentere en beter beheersbare uitgaven, wat waarschijnlijk ook de reden is dat de verkoop van abonnementen het afgelopen jaar met 11% is gestegen. Een abonnementsprijsmodel zou dus goed kunnen werken voor zowel de financiën van jouw klanten als die van uzelf.

Nadeel Jouw klanten willen het misschien niet

Ja, het heeft geen zin om jouw verkoop- en prijsstrategieën te vernieuwen om tegemoet te komen aan de abonnementseconomie als uw klanten niet willen dat jouw goederen of diensten op die manier worden verpakt.

Dus wie houdt zich in grote lijnen bezig met abonnementsdiensten? Vandaag de dag besteedt de gemiddelde volwassene in Nederland ongeveer 20 Euro per maand aan abonnementsdiensten, met 35-54-jarigen die over het algemeen het meest betrokken zijn, met een gemiddelde van 60 Euro.

Op een meer individueel niveau, zullen bedrijven die abonnementsdiensten overwegen, zelf moeten uitzoeken of hun klanten wel in staat zijn om te veranderen. Klantrelatiebeheer (CRM) software en verkoop apps bieden hier inzicht in.

CRM-tools kunnen worden gebruikt om uw klanten beter te begrijpen. Ook geven sales apps je direct inzicht in welke van jouw producten regelmatig genoeg verkopen om wellicht een terugkerend abonnementsverkoopmodel te rechtvaardigen, en welke producten je zou kunnen bekijken om te bundelen voor een aantrekkelijker abonnementspakket. Jouw datadashboard zal je helpen om al deze informatie op één plaats te zien.

Lees ook: Verschillende soorten belasting in Nederland

Voedselbanken roepen om HULP !

SP SP VVD Kerkrade 20-03-2020 20:13

Het behoeft geen betoog dat wij allemaal, echt iedereen, getroffen wordt door de Coronacrisis en de maatregelen die gepaard gaan met het beteugelen van dit virus. Maar zoals bij iedere crisis blijkt nu ook dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving het meest getroffen worden.

We lazen in diverse media, dat de voedselbanken niet meer voldoende voedsel aangeboden krijgen. Dit komt met name door het onnodige en asociale hamerstergedrag van mensen. De distributiecentra staan afgeladen vol, maar als de winkels geplunderd worden, dan wordt het logistiek haast een onmogelijke opgave om de winkels op tijd te bevoorraden.

Er is sprake van een gezondheidscrisis, geen voedselcrisis. Dus het is volstrekt onnodig om te hamsteren alsof het voedsel op raakt. Juist nu moeten we solidair zijn.

Nu kunnen we laten zien dat de “dikke-ikke-mentaliteit” van de VVD niet werkt! Het kan niet zo zijn dat de meest kwetsbare mensen geen voedsel krijgen. De “ieder-voor-zich-mentaliteit” moet plaatsmaken voor solidariteit. Want er is genoeg voor iedereen!

Mensen hebben de hulp van de voedselbanken nu harder nodig dan ooit.

We hebben een brandbrief gestuurd naar de het college van B&W van  Kerkrade om toch vooral in overleg te gaan hierover, zie hier de link naar de brief.

Dus lieve mensen, houdt rekening met elkaar en vooral met de meest kwetsbaren.

We houden u op de hoogte van de antwoorden.

https://kerkrade.sp.nl/nieuws/2020/03/voedselbanken-roepen-om-hulp
Zie ook: Corona-crisis

Welke impact heeft de keuze die jij in de supermarkt maakt?

ChristenUnie ChristenUnie Nederland 19-02-2020 21:05

Door Carla Dik-Faber op 19 februari 2020 om 22:00

Welke impact heeft de keuze die jij in de supermarkt maakt?

Op vrijdagochtend zit ik met een kop koffie aan de keukentafel van Jeroen en Gusta van der Kooij. Zij zijn de eigenaar van Hoeve Rust-hoff, een biologisch rundveebedrijf (melk en vlees) in Maasland. Door het raam heb ik uitzicht op de tuin, waar vogels spelen in de struiken. Daarachter uitgestrekte weilanden met in de verte het volgende melkveebedrijf en - onvermijdelijk in ons kleine land - de snelweg A20.

Gusta vertelt over haar plannen om van de koeienhuiden tassen te ontwerpen. Het slachthuis stond wel even te kijken van haar vraag ‘of ze de koeienhuiden terug kon krijgen’, maar ik vind het geweldig dat ze dit doet. Nu gaan koeienhuiden de hele wereld over, niet echt duurzaam. Jeroen vertelt over de stap naar biologisch boeren, jaren geleden al, om meer in evenwicht met de natuur te kunnen werken.

Je zou denken dat dit een successtory is, maar vanzelf gaat het niet. Er moet hard gewerkt worden. Een rustige werkweek telt 70 uren, alleen voor Jeroen.

We spreken veel over het verdienmodel voor boeren. Ik vind het zó onbegrijpelijk dat een boer - die zorgt voor ons dagelijks voedsel, voor ons van levensbelang - prijsnemer is. Boeren in ons land moeten het doen met de prijzen die de afnemer van vlees en melk heeft uit-onderhandeld met de inkooporganisaties van supermarkten. Daar staat niet de waarde van het product voorop. En ook niet een goede boterham voor boeren. Bij de supermarkten en levensmiddelenindustrie gaat het om de laagste prijs voor de consument. Om ons dus.

Dat voedsel in overvloed en zo goedkoop beschikbaar is, ontneemt het zicht op de waarde ervan. Het leidt bovendien tot voedselverspilling: in 2019 is per persoon ruim 34 kilo goed voedsel weggegooid (ter waarde van 120 euro). Naar verluidt gaan boeren binnenkort protesteren bij supermarkten. Ze verkopen hun producten rechtstreeks aan klanten, voor de prijs die ze anders van de supermarkt krijgen.

Dat kan een sympathieke actie worden. En hopelijk wordt hierdoor het voedselsysteem op z’n kop gezet. Een paar cent extra per product kan voor boeren het verschil maken tussen wel of geen toekomst in ons land.

Alfred Slomp schreef het boek SuperWaar en is oprichter van ‘God in de supermarkt’. Zijn boodschap is eigenlijk heel simpel: ook door je keuze in de supermarkt kun je God eren. Best een gewaagde stelling, maar ook mooi om zo je geloof handen en voeten te geven. Welke impact heeft de keuze die jij in de supermarkt maakt, ver weg of dichtbij?

Als ik op werkbezoek ben bij boeren, besef ik weer dat we als consument echt het verschil kunnen maken. Bovendien, God heeft ons zo mooi geschapen; het is helemaal niet gek om eens wat langer stil te staan bij de vraag waarmee we ons lichaam voeden.

We nemen een kijkje in de stallen, waar katten spelen bij pasgeboren stierkalfjes. De zon schijnt naar binnen. De blaarkoppen staan er prachtig bij. Nog een paar maanden en dan gaan ze weer de weide in.

De goede voornemens van Tilburg; gezond en duurzaam voedsel | Tilburg

GroenLinks GroenLinks Tilburg 15-01-2020 00:00

Het is de tijd van goede voornemens. Zo nemen veel mensen zich voor gezonder te eten. Voeding is ook een thema dat leeft in Tilburg. Op 27 november presenteerde het platform 013 Food zijn manifest. Dat manifest kent uitgangspunten rond kennis, korte voedselketens, duurzame productie en minder verspilling. Bij de presentatie van het manifest vertelden allerlei Tilburgse smaakmakers hoe zij nu al iedere dag invulling geven aan één of meer van deze punten. Fantastisch!

Ook gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen als het gaat om gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Niet voor niets sloegen in 2017 twaalf Nederlandse steden de handen ineen met drie ministeries en de provincie Gelderland in de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda. Met als doel om lokaal voedselbeleid te versterken en zo bij te dragen aan de voedseltransitie. Inmiddels hebben zij diverse ingrediënten voor succes geïdentificeerd. Het gaat onder meer om het leggen van de verbinding met andere stedelijke vraagstukken en beleidsthema’s en om het scheppen van duidelijkheid rondom de (nieuwe) rol van de lokale overheid in de voedseltransitie. Ook de provincie Noord-Brabant is bezig met het thema. Wat GroenLinks betreft, toont ook de gemeente Tilburg ambitie op het gebied van gezond en voedsel. We zijn dus benieuwd naar de goede voornemens van het college rond voeding. Daarom stellen wij de volgende vragen aan het college;

1. Wat vindt het college van het 013 Food Manifest? 2. Is het college bereid een serieuze bijdrage te leveren aan het realiseren van het manifest? 2a. Welke concrete stappen zet het college hiervoor in 2020? 2b. Hoe wordt hierbij de verbinding gemaakt met andere Tilburgse vraagstukken, zoals (positieve) gezondheid, circulaire economie en bestaanszekerheid? 3. Wat leert het college van de City Deal Voedsel? 3a. Wat zijn volgens het college de voornaamste onderdelen waarop we in Tilburg nog winst kunnen boeken? 4. Wil het college Tilburgs voedselbeleid ontwikkelen? Zo ja, wanneer kunnen we dit verwachten? Zo nee, waarom niet?

PvdD: verbied invoer paar­den­vlees direct

Partij voor de Dieren Partij voor de Dieren Nederland 14-11-2019 00:00

De Partij voor de Dieren roept de Tweede Kamer op tot een totaalverbod op de invoer van paardenvlees in de EU. De partij maakt zich grote zorgen over de verschrikkelijke wijze waarop paarden in Zuid-Amerika en Canada behandeld worden. Het vlees van paarden uit Zuid-Amerika en Canada eindigt op de Europese markt, waar het goedkope vlees verwerkt wordt in onder andere kroketten en bitterballen. Jaarlijks importeert Europa alleen al vanuit Zuid-Amerika 1 miljoen kilo paardenvlees. In een recente uitzending van Ellie in de Handel was te zien hoe paarden in Argentinië en Uruguay onder vreselijke omstandigheden worden afgevoerd naar de slacht, hoe zieke paarden en paarden met wonden lange tijd zonder eten en drinken buiten zonder beschutting staan te wachten op de slacht. “Vaak is voor consumenten niet duidelijk dat zij mogelijk vlees van paarden uit Zuid-Amerika verorberen als ze bij de snackbar een kroket bestellen,” zegt Kamerlid Frank Wassenberg, die de oproep tot een importverbod deed tijdens een Schriftelijk Overleg over de Landbouw- en Visserijraad. “De vraag is ook hoe zich dit verhoudt tot de gewenste transparantie over de vleessector die ook de minister voorstaat.” Sinds 2012 hebben officiële EU-audits en dierenwelzijnsorganisaties herhaaldelijk aangetoond dat er sprake is van grote welzijnsproblemen tot dierenmishandeling en ook van risico’s voor de voedselveiligheid. De EU importeert echter nog steeds paardenvlees uit Uruguay, waarvan een groot deel in Nederland terecht komt. “Het is onbestaanbaar dat serieuze actie op deze ernstige bevindingen tot nu toe is uitgebleven,” zegt Wassenberg. “Bovendien moeten we goed uitkijken dat handelsbarrières door de EU-handelsverdragen CETA en EU-Mercosur weggenomen worden. Een totaalverbod is veruit de beste optie.” Lees de hele bijdrage van Frank Wassenberg aan het Schriftelijk Overleg hier .

Meer geld voor de voedselbank | GroenLinks

GroenLinks GroenLinks Zeewolde 15-10-2019 00:00

Het voorstel van GroenLinks Kamerlid Laura Bromet om meer bij te dragen aan de voedselbank, is omarmd door Minister Schouten en vandaag aangenomen door de Tweede Kamer. 

Alle partijen stemden voor het voorstel. Momenteel draagt het rijk niets bij aan de voedselbank. De minister gaat nu met de voedselbanken in gesprek met de voedselbanken wat zij nodig hebben aan ondersteuning. Dit kan worden betaald uit het budget wat al gereserveerd staat om voedselverspilling tegen te gaan.

Bromet: Helaas zijn veel mensen in Nederland nog afhankelijk van de voedselbank. Veel mensen die recht hebben op voedselhulp kunnen daar nu geen gebruik van maken terwijl supermarkten nog voedsel weggooien. Dat is doodzonde. 

In 2010 maakten 50000 mensen in Nederland gebruik van de voedselbank. In 2019 is dat aantal gestegen tot 140000. Naar schatting zijn er 400.000 mensen die voedselhulp nodig hebben. Er worden veel mensen niet geholpen en de voedselbanken geven aan geld nodig te hebben voor koelkasten, auto’s en andere materiële zaken. Personeelskosten hebben ze niet, de Nederlandse voedselbanken worden gerund door vrijwilligers.

Daarnaast gooien we in Nederland jaarlijks rond de 2 miljard kilo aan voedsel weg. Het kabinet heeft als doel om de voedselverspilling in 2030 te halveren. Voedselbanken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van voedselverspilling. 

Bromet: Er staan enorm veel mensen op de wachtlijst bij de voedselbank.Als de voedselbanken het financieel niet meer redden dan vind ik dat je als overheid de plicht hebt te kijken of je kan helpen.  

Meer geld voor de voedselbank | GroenLinks

GroenLinks GroenLinks Waadhoeke 15-10-2019 00:00

Het voorstel van GroenLinks Kamerlid Laura Bromet om meer bij te dragen aan de voedselbank, is omarmd door Minister Schouten en vandaag aangenomen door de Tweede Kamer. 

Alle partijen stemden voor het voorstel. Momenteel draagt het rijk niets bij aan de voedselbank. De minister gaat nu met de voedselbanken in gesprek met de voedselbanken wat zij nodig hebben aan ondersteuning. Dit kan worden betaald uit het budget wat al gereserveerd staat om voedselverspilling tegen te gaan.

Bromet: Helaas zijn veel mensen in Nederland nog afhankelijk van de voedselbank. Veel mensen die recht hebben op voedselhulp kunnen daar nu geen gebruik van maken terwijl supermarkten nog voedsel weggooien. Dat is doodzonde. 

In 2010 maakten 50000 mensen in Nederland gebruik van de voedselbank. In 2019 is dat aantal gestegen tot 140000. Naar schatting zijn er 400.000 mensen die voedselhulp nodig hebben. Er worden veel mensen niet geholpen en de voedselbanken geven aan geld nodig te hebben voor koelkasten, auto’s en andere materiële zaken. Personeelskosten hebben ze niet, de Nederlandse voedselbanken worden gerund door vrijwilligers.

Daarnaast gooien we in Nederland jaarlijks rond de 2 miljard kilo aan voedsel weg. Het kabinet heeft als doel om de voedselverspilling in 2030 te halveren. Voedselbanken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van voedselverspilling. 

Bromet: Er staan enorm veel mensen op de wachtlijst bij de voedselbank.Als de voedselbanken het financieel niet meer redden dan vind ik dat je als overheid de plicht hebt te kijken of je kan helpen.  

Meer geld voor de voedselbank | GroenLinks

GroenLinks GroenLinks Rotterdam Charlois 15-10-2019 00:00

Het voorstel van GroenLinks Kamerlid Laura Bromet om meer bij te dragen aan de voedselbank, is omarmd door Minister Schouten en vandaag aangenomen door de Tweede Kamer. 

Alle partijen stemden voor het voorstel. Momenteel draagt het rijk niets bij aan de voedselbank. De minister gaat nu met de voedselbanken in gesprek met de voedselbanken wat zij nodig hebben aan ondersteuning. Dit kan worden betaald uit het budget wat al gereserveerd staat om voedselverspilling tegen te gaan.

Bromet: Helaas zijn veel mensen in Nederland nog afhankelijk van de voedselbank. Veel mensen die recht hebben op voedselhulp kunnen daar nu geen gebruik van maken terwijl supermarkten nog voedsel weggooien. Dat is doodzonde. 

In 2010 maakten 50000 mensen in Nederland gebruik van de voedselbank. In 2019 is dat aantal gestegen tot 140000. Naar schatting zijn er 400.000 mensen die voedselhulp nodig hebben. Er worden veel mensen niet geholpen en de voedselbanken geven aan geld nodig te hebben voor koelkasten, auto’s en andere materiële zaken. Personeelskosten hebben ze niet, de Nederlandse voedselbanken worden gerund door vrijwilligers.

Daarnaast gooien we in Nederland jaarlijks rond de 2 miljard kilo aan voedsel weg. Het kabinet heeft als doel om de voedselverspilling in 2030 te halveren. Voedselbanken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van voedselverspilling. 

Bromet: Er staan enorm veel mensen op de wachtlijst bij de voedselbank.Als de voedselbanken het financieel niet meer redden dan vind ik dat je als overheid de plicht hebt te kijken of je kan helpen.  

Zie je content die volgens jou niet op deze site hoort? Check onze disclaimer.