A.U.B. SOEP (Aardappelen - Uien - Bonen Soep) Ingrediënten: Vul een maatbeker van 1 liter met gedroogde gemengde bonen zoals berglinzen, rode- en groene linzen, kidney bonen en grote witte bonen. 4 uien in blokjes, 1 rode ui in blokjes. 4-6 tenen knoflook grof gehakt. Plantaardige olie om te fruiten. 300 gram gerookte spekblokjes (meer mag). Aziatische bouillonpoeder of blokjes (Knorr Toko). Turkse paprika pasta, 4 tot 6 eetlepels. Pakje gehakte tomaten. 2 eetlepels tomatenpuree. 7 aardappelen, 2 raspen voor de binding de rest in kleine blokjes. 1/4 knolsellerij, raspen en voor de kleur wat kleine blokjes. 1 grote zoete puntpaprika in kleine stukjes. 2 wortels in kleine stukjes. handje verse groene bonen in stukjes voor de kleur. Bereiding: was en week de bonen 2 uur in ruim water. Fruit de uien, knoflook, spek en knorr even licht aan met olie tot de uien licht aangekleurd zijn. Doe de uitgelekte bonen erbij en bak deze nog 5 minuten mee. Voeg 4 liter water toe en breng langzaam aan de kook. Zodra het zachtjes kookt de warmte bron temperen zodat de soep net aan de kook blijft. Voeg de overige ingrediënten toe. Maak op smaak met peper uit de molen, zout of bouillonpoeder, 2 theelepels chilipoeder, 1 eetlepel paprikapoeder en oestersaus of maggi naar smaak. Dit geheel laten pruttelen tot dat de soep op de gewenste dikte is. Serveren met wat zilveruitjes, augurkjes, gebakken uitjes en geraspte kaas. Eet smakelijk.