CVO vindt echter dat de gemeenteraad als hoogste, en direct gekozen orgaan door onze inwoners, zo dicht mogelijk op de bal (in dit geval het geld) moet zitten. Helaas is CVO de énige partij die zich, blijkt bij de stemming, tegen dit voorstel heeft gekeerd, waardoor het is aangenomen. De andere partijen vinden het kennelijk prima dat ze vrijwillig bevoegdheden aan het college afstaan. Dit is helaas een bredere trend in de gemeentepolitiek van Oldebroek. Ook in het AZC-dossier kiest de gehele raad, behalve CVO, ervoor om de keuze bij het college te parkeren in plaats van die zelf te maken.

Tijdens het betoog van Tom de Nooijer sloegen de commissieleden ook nog eens op tilt (vanaf minuut 10), door een hypothetische situatie die werd geschetst. Dit geeft blijk van een gebrek aan argumenten, om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak, namelijk de inhoud. Volgens CVO een regelrechte poppenkast en een zwaktebod.

Kijk en oordeel zelf! CVO blijft zich inzetten voor een sterke positie voor de gemeenteraad tegenover het college, omdat u deze volksvertegenwoordigers rechtstreeks kiest bij de gemeenteraadsverkiezingen. Wanneer u stemt, moeten de gekozen vertegenwoordigers keuzes durven maken. Ook moeilijke keuzes. CVO durft dat wél aan en neemt die verantwoordelijkheid graag op zich.