Strijen Belang vindt dat u als inwoner niet bent gehoord. U bent wel gehoord! Mede om die reden achten wij deze gewekte verwachting onjuist. De inwoners moeten volgens Strijens Belang meebeslissen. Omdat onze kiezers ons in 2010 al mandaat hebben gegeven heeft onze fractie de verantwoordelijkheid daartoe zelf genomen. De burgerpeiling is in strijd met de Wet op de Privacy. Uw identiteit mag op geen enkele manier worden vastgelegd en bewaard. De herindeling is een feit en de burgerpeiling verandert daar niet aan. U moe zich afvragen of u op die basis aan de burgerpeiling medewerking wenst te verlenen.

Wat u moet weten voordat u meewerkt aan de “alternatieve burgerpeiling” van Strijens Belang over de herindeling van gemeente Strijen?

Strijens Belang vindt dat u als inwoner niet bent gehoord.

De 5 gemeenten en de provincie Zuid-Holland hebben uitvoerig en intensief onderzoek gedaan naar draagvlak voor een herindeling of versterkte samenwerking. Door middel van onderzoeken, enquêtes, steekproeven, gesprekken met inwoners, bedrijven en organisaties, inspraakprocedures, zienswijzen en openbare debatten zijn de gevoelens op (bewezen) representatieve wijze gehoord en verzameld. Hierna is op 22 februari door Provinciale Staten van Zuid Holland het besluit genomen om het proces richting de vorming van 1 nieuwe gemeente voort te zetten. Dit jaar nog zal het definitieve besluit worden genomen. De Minister van Binnenlandse Zaken bereidt een wetsvoorstel voor om  aan het Parlement voor te leggen. Nieuwe initiatieven en acties (zoals een burgerpeiling) worden daar niet meer bij betrokken.

U bent wel gehoord! Mede om die reden achten wij de door Strijens Belang gewekte verwachting onjuist.

 

De inwoners moeten beslissen. Als VVD hebben wij, net als de meeste andere Strijense partijen al bij de verkiezingen in 2014 d.m.v. verkiezingsprogramma’s onze voorkeur voor herindeling kenbaar gemaakt. Daarna zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan en hebben deze voorkeur getoetst aan de uitkomsten van de gevoerde onderzoeken. Op basis van uw in 2014 gekregen stem voelen wij ons gesterkt in het mandaat om als gekozen gemeenteraadsleden belangrijke en afgewogen besluiten te nemen. Deze verantwoordelijkheid is onze democratische plicht welke we niet naar zomaar kunnen negeren.

Procedure burgerpeiling / Privacy.De burgerpeiling vraagt u d.m.v. een simpel kruisje een uitspraak te doen of u voor/tegen een herindeling en de opheffing van de gemeente Strijen bent. Los van het feit dat zo iets belangrijks nooit met een simpel ja/nee kan worden afgedaan omdat de materie veel te complex is (daarover hoort u Strijens Belang niet) achten wij de wijze waarop deze peiling is georganiseerd op zijn minst discutabel en in strijd met de Wet op de Privacy.

Aandachtspunten/vragen bij de peiling zijn: 

U krijgt geen oproepkaart; wie controleert of u tot de “doelgroep” behoort?Wie beheert/bewaakt de “stembussen”? Waarom duurt deze actie tot 18 maart?Uw “stem” is niet anoniem (zoals bij verkiezingen wel het geval is). Wie telt de “stemmen”? Wie garandeert de volledigheid van de “stemmen”? Hoe zit het met de privacy omdat naam, adres en mailadres worden gevraagd? Wat is de zin van het vragen van e-mailadressen? (Privacy/SPAM risico)?Onder wiens toezicht wordt de peiling gehouden? Is er een notaris bij betrokken?

Veel van deze vragen hoef je bij normale verkiezingen niet te stellen. De burgerpeiling is in strijd met de Wet op de Privacy en door onderzoeksbureaus onderschreven gedragscodes. Uw identiteit mag op geen enkele manier worden vastgelegd en bewaard!

 

De herindeling is een feit. Een burgerpeiling verandert daar niets aan. U moet zich afvragen of u hieraan mee wilt werken en of u uw identiteitsgegevens in handen van Strijens Belang wilt geven. Die keuze laten wij aan u.

 

Reactie Strijens Belang.

Een aantal van deze vragen hebben wij aan Strijens Belang voorgelegd. Helaas heeft men op geen enkele wijze gereageerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

VVD fractie Strijen