Na Palenstein is nu de wijk Meerzicht hoognodig toe aan een upgrade. Het gaat dan bijvoorbeeld om het soort woningen, de doorstroming op de huizenmarkt, maar ook om verduurzaming, armoede- of eenzaamheidsbestrijding, leuke faciliteiten voor jongeren en veiligheid. Het is een plan dat wel 10 jaar in beslag gaat nemen.

We waren al een keer eerder op wijkbezoek geweest in Meerzicht en toen hebben we diverse organisaties bezocht in de wijk. We waren vooral benieuwd of we na 16 maanden al voorzichtige veranderingen konden zien. Zijn er al meer/concretere plannen? Hoe kunnen we de wijk nog beter leren kennen?

In een flat aan de Fonteinbos begonnen we met een algemene introductie waarna we in gesprek gingen met de eigenaren en de VVE van het winkelcentrum. We werden ingelicht over de verbeterplannen van het huidige winkelcentrum en zijn omgeving. Daarna werden we meegenomen voor een kennismaking met het project Preventie in Praktijk en een gesprek met inwoners in het Laveibos. We eindigden op de Schuitwater, bij de Waterbuurtvereniging. Daar werden we bijgepraat over hun verduurzamingsproject voor de hele buurt (ongeveer 450 woningen) en kregen we heerlijk eigen vers gemaakte soep.

Samenwerken voor een leefbare wijk

Gemeente, woningbouwcorporaties, welzijns- en onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om ervoor te zorgen dat alle inwoners, van jong tot oud, zich thuis voelen in Meerzicht. Om dit doel te bereiken, zijn essentiƫle verbeteringen noodzakelijk. Zowel in de kwaliteit van woningen, op sociaal gebied als in de openbare ruimte.

Al met al een leerzame en hartverwarmende middag. Het is altijd fijn om met zoveel betrokken inwoners te kunnen praten en om van organisaties te horen wat ze doen om, samen met de gemeente, Zoetermeer nog mooier te maken.