Natuurlijk zijn jullie van mij gewend dat ik meer dingen vertel over de sociale kant van mijn werk als raadslid voor GroenLinks in Leidschendam-Voorburg , maar ook ik heb mijn groene kant en één van mijn hobby’s is koken. Dat is tegenwoordig leuk te combineren tijdens één van nieuwe  initiatieven van de Stadstuin.

Omdat er bij de verbouwing van het tuinhuis een volledig nieuwe keuken is aangelegd, vond Moestuinvrouw  Klaske Montizaan, dat het tijd werd om de producten uit de tuin in te zetten voor een drietal leuke workshops op te zetten.

De eerste twee zijn al geweest en gingen over “Eten uit het seizoen” en “Hoe stel ik een vegetarische maaltijd samen”. Na een korte uitleg gingen we de eerste keer de tuin in om onze eigen groenten en kruiden te plukken. Hier kon je dus duidelijk zien wat er in oktober aanwezig is en vervolgens doken we twee aan twee de keuken in, met als resultaat een heerlijk diner. Soep van bieten, een fritata (met eitjes van eigen kippen), een goed gevulde salade en een heerlijke appelcrumble als dessert. Wisten jullie trouwens dat je ook groente en eitjes kan kopen bij de Stadstuin?

Ook de tweede avond kwam er veel groente nog uit de tuin, maar helaas was het te donker om nog zelf te plukken. Hier lag de nadruk op wat je op een dag wél moet eten, als je vegetariër bent, zodat je geen tekorten krijgt. Hier hadden in korte tijd een heerlijk buffet met zelf gemaakte hummus van Nederlandse bruine bonen, salade geitenkaas en walnoten, stoofschotel met knolselderij en linzen, gevulde koolrolletjes, Bulger salade en toe een havermout muffin. Ontzettend lekker. Bij ons thuis gaat er een enorme lading hummus doorheen en tegenwoordig is die zelfgemaakt en van eigen bodem.

Tijdens het koken krijg je veel informatie over voedingswaarden, duurzaam tuinieren, seizoens groente en groente uit de regio. Heel leuk, lekker en leerzaam om op te doen. De Workshops zijn leuk voor beginnende en gevorderde thuiskoks. De laatste Workshop vindt plaats op 28 november en staat in het teken van “Feestelijk Veganistisch”. Ik verheug me er nu al op.

Ook meedoen?  Meer informatie vind je op  www.HartvoorVoeding.nl

Natalie Reijnders