(Ingezonden).

Om hierop een antwoord te kunnen geven, overlopen we even de evolutie. Dat er de laatste 50 jaar heel wat gebeurd is op technologisch vlak is niet weg te cijferen.

In de jaren 50 kenden we de opkomst van de TV, maar dan nog in zwart-wit en met behulp van dakantennes. Het waren formidabele stukken in omvang en met een niet aanzienlijk gewicht van enkele tientallen kilo’s.

In die jaren kende men ook niet de gsm, de pc, de playstations, de nintendo’s en zo vele andere snufjes.

De opkomst van de computer, betekende een mijlpaal in de geschiedenis van de technologie. Iedereen van deze tijd heeft nu een pc en de toepassingen zijn onbegrensd. De dokter, de boekhouder, de architect, iedereen maakt er gebruik van.

Zelfs voor de student is de pc nu onmisbaar: alles kan men opzoeken via Internet en zelfs bijna alle communicatie tussen leerlingen gebeurt via het chatten.

Nu zijn de mensen gestresseerd en dikwijls moet een psychiater soelaas brengen. Heden gaat de tijd sneller, maar ten nadele van de persoon zelf.

Is het daarom nu beter???

Ik denk van niet. De kinderen konden 50-60 jaar geleden rustig op straat spelen, met als enige voorwaarde dat men thuis was, wanneer het donker werd. Nu maakt men mee dat kinderen van 13-14 jaar s’ avonds laat nog ronddolen in onze straten met jeugdcriminaliteit als gevolg.

De ouders hebben geen tijd meer om hun kinderen deftig op te voeden, terwijl de school er naar kijkt en niets doet.

Geef mij maar de jaren 50-60! Geen stress, geen zelfmoorden, degelijke opvoeding, geen concentratiestoornissen en nog vele andere voordelen.

Vrijheid, tegenslag, succes wisselenden elkaar af of leerden daarmee omgaan.

De vraag is: hoe hebben wij, de generatie van de jaren 50-60 dat alles overleefd,?

En vooral hoe konden we onze persoonlijkheid ontwikkelen?

De huidige generatie zal zeker zeggen, dat ons leven saai was, maar wij waren tevreden en gelukkig!!!

Of niet soms???

Een geboren en getogen Almeloër.

PS.: Dit zijn enkele herinneringen van iemand van de generatie 50-60