Cerberus Persbureau

TCTubantia

AADORP/DEN HAAG – Kommer en kwel in het gezin van Richard Quick en zijn dochter Demy, sinds hun cateringbedrijf Broodje bij de Brug in Aadorp heeft moeten sluiten.

Ze kunnen ook privé niet meer koken, nu ze alle apparatuur uit de loods aan de Peppellaan hebben moeten verwijderen. „In hun eigen huis zit geen keuken. Dat is al sinds 1993 zo”, zei juridisch adviseur Marcel Middelkamp van de Quicks, donderdag bij de Raad van State in Den Haag. De gemeente Almelo heeft Broodje bij de Brug een dwangsom opgelegd. Uitbaatster Demy Quick heeft daarop haar cateringbedrijf gesloten. Volgens Middelkamp gaat het dwangsombesluit echter veel te ver. Ook het privégebruik valt er onder, zegt hij. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Alles staat nu buiten. Er wordt gekookt op een gasstelletje onder het afdak met de jas aan”, zeggen Quick en Middelkamp. Ook met de vuile was moeten ze naar de overkant van de straat, want de wasmachine moest eveneens de loods uit.

Middelkamp vroeg donderdag voorzieningenrechter Paula van der Beek om schorsing van een gedeelte van het dwangsombesluit zodat er weer privé voor het gezin gekookt kan worden. De rest van de dwangsombeschikking wordt later, vermoedelijk volgend jaar, aangevochten in een bodemprocedure. De Raad van State behandelt dan ook meteen de afgewezen aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het gesloten cateringbedrijf.

Het college van B en W van Almelo verscheen donderdag niet in Den Haag. De familie Quick heeft de steun van gemeenteraadslid Harry de Olde (PVA) die in de zittingszaal zat. Hij bracht met een Wob- procedure (Wet openbaarheid van bestuur) aan het licht dat de gemeente al 85.000 euro aan advocaatkosten heeft uitgeven in de zaak Broodje bij de Brug. Uitspraak van de voorzieningenrechter volgt binnen twee weken.