Dag 2 van de week zonder vlees! Het recept van vandaag is van André Staas Rode linzensoep Heerlijke soep met naanbrood en humus. Voor de soep heb je nodig (4 personen): 500 gram rode (= oranje) linzen 5-10 grote uien, gesnipperd 1-2 dikke winterwortel, gesnipperd 2 aardappelen in kleine stukjes 1 rode peper, heel fijn gesneden Daarnaast gebruik je voor in de soep nog een aantal kruiden en andere benodigdheden: 5-7 tenen knoflook, fijn gesneden Groentebouillon 5 theelepels paprikapoeder (+ extra ter garnering) 3-4 theelepels gemalen komijnzaad Heel komijnzaad Thijmblad Olijfolie, zout en peper 2x klont roomboter 2 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes uit blik of een potje tomatenpuree Eventueel dikke Griekse of Turkse yoghurt (ter garnering) De bereiding – Bak de gesnipperde uien totdat deze glazig en bruinig wordt. – Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak een minuutje mee. – Doe nu ca 2 liter water uit de waterkoker bij de ui, peper en knoflook. – Breng zachtjes aan de kook en voeg de kruiderij en de linzen toe. - Voeg de (in keukenmachine) gesnipperde wortelen toe. – Laat drie kwartier doorkoken. - Voeg de tomatenblokjes of tomatenpuree toe, roer door. - Voeg de aardappelstukjes toe. Let op: brandt makkelijk aan, dus klein vuur en zo nu en dan roeren. – Haal de soeppan van het vuur en pureer evt. een gedeelte met de staafmixer. Serveren Serveren met naanbrood en humus. En evt. lepel Griekse yoghurt in de soep. Naanbrood: bevochtigen en opwarmen in broodrooster. Humus: zelf maken van kikkererwten, tahin, olijfolie, citroen en peterselie. Eet smakelijk Als je het recept geprobeerd het laat weten in reactie wat je er van vind!