Dag 2 van de week zonder vlees! Het recept van vandaag is van André Staas Rode linzensoep Heerlijke soep met naanbrood en humus. Voor de soep heb je nodig (4 personen): 500 gram rode (= oranje) linzen 5-10 grote uien, gesnipperd 1-2 dikke winterwortel, gesnipperd 2 aardappelen in kleine stukjes 1 rode peper, heel fijn gesneden Daarnaast gebruik je voor in de soep nog een aantal kruiden en andere benodigdheden: 5-7 tenen knoflook, fijn gesneden Groentebouillon 5 theelepels paprikapoeder (+ extra ter garnering) 3-4 theelepels gemalen komijnzaad Heel komijnzaad Thijmblad Olijfolie, zout en peper 2x klont roomboter 2 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes uit blik of een potje tomatenpuree Eventueel dikke Griekse of Turkse yoghurt (ter garnering) De bereiding – Bak de gesnipperde uien totdat deze glazig en bruinig wordt. – Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak een minuutje mee. – Doe nu ca 2 liter water uit de waterkoker bij de ui, peper en knoflook. – Breng zachtjes aan de kook en voeg de kruiderij en de linzen toe. - Voeg de (in keukenmachine) gesnipperde wortelen toe. – Laat drie kwartier doorkoken. - Voeg de tomatenblokjes of tomatenpuree toe, roer door. - Voeg de aardappelstukjes toe. Let op: brandt makkelijk aan, dus klein vuur en zo nu en dan roeren. – Haal de soeppan van het vuur en pureer evt. een gedeelte met de staafmixer. Serveren Serveren met naanbrood en humus. En evt. lepel Griekse yoghurt in de soep. Naanbrood: bevochtigen en opwarmen in broodrooster. Humus: zelf maken van kikkererwten, tahin, olijfolie, citroen en peterselie. Eet smakelijk Als je het recept geprobeerd het laat weten in reactie wat je er van vind!
 
Vragen beantwoord!
Zie je content die volgens jou niet op deze site hoort? Check onze disclaimer.