Als het aan GroenLinks wethouder Philip Broeksma ligt komt de Paddepoelsterbrug weer terug op zijn oude plek. Op een bewonersbijeenkomst in Adorp eind januari liet Rijkswaterstaat doorschemeren dat er mogelijk geen nieuwe oeververbinding wordt aangelegd op deze belangrijke fiets- en wandelroute tussen de stad en het noordelijke ommeland. Desgevraagd zei de nieuwe verkeerswethouder dat hij niet kan garanderen dat de brug terugkomt, maar dat hij zich er wel sterk voor gaat maken.

De belangrijke verkeersfunctie die de Paddepoelsterweg in vroeger eeuwen had, heeft deze weg allang niet meer, maar voor het recreatief wandel- en fietsverkeer is het een hoofdroute. Het Pieterpad en het Fietserpad lopen over de Paddepoelsterbrug en in zonnige weekenden maken grote groepen fietsers er gebruik van voor een bezoekje aan een cultureel evenement in het kerkje van Oostum of het terras van café Hammingh in Garnwerd. Daarnaast is de route voor fietsforenzen van groot belang. Eén van de argumenten voor de aanleg van het fietspad langs Harssensbosch was destijds om een snelle doorsteek te realiseren tussen Adorp e.v. en Zernike. Tenslotte is de brug voor de omwonenden basaal. Het succes van de actie BrugTerug laat zien dat dit breed wordt begrepen.

Het herstel van de Paddepoelsterbrug hangt mede samen met de vernieuwing van de Gerrit Krolbrug en de Oosterhamrikbrug in de stad Groningen. GroenLinks is er blij mee dat Rijkswaterstaat het beschikbare budget voor alle drie bruggen samen heeft gevoegd, zodat het nieuwe gemeentebestuur van Groningen zelf kan besluiten over de aard van de nieuwe bruggen.