De kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen staat vol politiek talent. In een korte serie stellen we ze voor. Deze keer: Gérard Wehkamp, nummer 7 op de lijst.

Wie ben je?

“Mijn naam is Gérard Wehkamp. Sinds 1988 woon ik in Halfweg met mijn vrouw en twee kinderen. Sinds 2013 ben ik in de VUT, na bijna 37 jaar in de Jeugdzorg gewerkt te hebben als Jeugdbeschermer en begeleider pleegzorg. Als inwoner van Halfweg ben ik momenteel nog raadslid in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De fusie met de gemeente Haarlemmermeer heb ik van harte ondersteund. Bij de vorige  gemeenteraadsverkiezingen had GroenLinks in Haarlemmerliede  en Spaarnwoude aan de kiezer beloofd, dat Haarlem en Amsterdam niet aan elkaar zouden gaan grenzen. Deze belofte aan onze kiezers is volledig waargemaakt en daar ben ik trots op. De slagzin: ‘Natuurlijk verbonden’ ( met Haarlemmermeer) onderschrijf ik volledig.”

Waarom heb je jezelf kandidaat gesteld?

“De afgelopen 4 jaar ben ik als raadslid betrokken geweest bij het fusieproces. In dat proces zijn veel afspraken gemaakt, die de komende raadsperiode moeten worden geeffectueerd. Ik wil van nabij volgen of en hoe die afspraken verder worden geïmplementeerd; je moet erbij blijven!  Gemeentepolitiek is zeer boeiend en staat dicht bij de burger, althans: zo moet het zijn.”

Waar sta je voor?

“Ik sta voor een democratische zorgvuldige besluitvorming, waarbij de burger vertrekpunt is. Bij GroenLinks noemen we dat ‘beginspraak’. Vervolgens moet je wel doorpakken, zodat resultaten geboekt worden.”

En waar ga je voor?

“Hoewel ik niet meer beroepsmatig in de zorg werk, heb ik nog steeds een warme belangstelling voor het wel en wee in die sector. Ik ben blij dat GroenLinks met de Kantinetour juist de “handen aan het bed” centraal heeft gesteld. Zorgbehoevenden zijn zeer gebaat bij kwalitatief goede zorgverleners, die hun werk met passie en plezier willen blijven doen en inderdaad: dat kan niet gratis! De gemeente heeft er in 2015 veel zorgtaken bijgekregen. Dat heette ‘de Transitie’. De afgelopen periode is dat nogal beperkt gebleven tot enkele nieuwe taken met bijbehorende kosten. Nu de gemeenten dat min of meer in hun vingers hebben is het tijd voor de transformatie van zorg. Wat mij betreft wordt dat een veel beter geïntegreerde praktijk van Jeugdwet, WMO en participatiewet.”

Waarom mogen kiezers op jou stemmen?

“Voor een goede toekomst van de gemeentelijke zorg!”