Vuurwerkvrije gemeente niet logisch.

https://krimpenerwaard.vvd.nl/nieuws/37340/vvd-tegen-motie-om-te-komen-tot-vuurwerkvrije-gemeente

In tegenstelling tot het bericht in het AD van vrijdag 15 november 2019, waarin staat dat de gemeenteraad de burgemeester heeft gevraagd om met voorstellen te komen voor een vuurwerkverbod, heeft de VVD tegen de motie gestemd om te komen tot een vuurwerkvrije gemeente. De fractie vindt de maatregel ‘betutteling ten top!’ De VVD is voor een feestelijke, veilige én verantwoorde viering van de jaarwisseling. 

 

Vuurwerkvrije gemeente niet logisch 

Een totaalverbod op het afsteken van vuurwerk gaat veel te ver, bovendien is een vuurwerkverbod in de gemeente niet uitvoerbaar, zonder een landelijk verbod. Zolang de verkoop van vuurwerk landelijk is toegestaan, is het zijn van een vuurwerkvrije gemeente niet logisch. Met de invoering van een vuurwerkvrije gemeente, wordt een enorme groep inwoners getroffen omdat een Nederlandse traditie wordt afgenomen. De VVD vindt dat deze vrijheid moet blijven behouden. 

 

Overtreders wel hard aanpakken! 

Illegaal vuurwerk is wat de VVD betreft wel een taboe. Het zware knalvuurwerk veroorzaakt het meeste letsel en de meeste schade en overlast. Voor de VVD onacceptabel, overtreders moeten daarom hard worden aangepakt. Ook moet worden gecontroleerd op de wettelijke afsteektijden.   

 

Vuurwerkvrije zones

Om overlast (verder) tegen te gaan zijn vuurwerkvrije zones een goede oplossing. Ook in de gemeente Krimpenerwaard worden ieder jaar specifieke locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones. Inwoners kunnen zelf ook een vuurwerkvrije zone aanvragen.