Na vragen van de SP en een duidelijk ‘nee’ van haar eigen huurders ziet Portaal af van de eerder aangekondigde dronecontroles in het Waterkwartier. De controles waren bedoeld om illegale bijbouw van bijvoorbeeld schuurtjes tegen te gaan, maar stuitten veel huurders tegen de borst vanwege de schending van hun privacy. “Terecht, want zo ga je als sociale volkshuisvester niet om met je eigen huurders. Goed dat dit plan niet doorgaat”, zegt SP-gemeenteraadslid Jeannette Geers.

https://nijmegen.sp.nl/nieuws/2024/04/portaal-ziet-af-van-aangekondigde-drone-controles-bij-huurders-waterkwartierHet schrappen van de dronecontroles is een overwinning voor de inwoners van het Waterkwartier die met steun van de SP in verzet kwamen tegen het plan van Portaal. ”Maar wij blijven alert, omdat Portaal zo'n controle in de toekomst niet uitsluit”, aldus Geers. “Wij vinden dit een zeer kwalijke ontwikkeling dat een woningcorporatie met een maatschappelijk functie zo denkt om te kunnen gaan met de eigen huurders.”

Ook blijft de SP nauwlettend volgen hoe Portaal de klachten van de bewoners over de renovatie en onderhoudswerkzaamheden naar tevredenheid gaat oplossen. Hiervoor hebben de bewoners eerder met ondersteuning van de SP en Huurteams Nijmegen enquêtes gehouden in hun buurt.

Zie ook: Wijken Wonen