https://reimerswaal.christenunie.nl/k/n22748/news/view/1493996/373217/Windmolens aan het waterIs het ambtelijk apparaat van de gemeente Reimerswaal overbelast?

Het stellen van ‘schriftelijke vragen’ is een belangrijk instrument voor gemeenteraadsleden om het college van burgemeester en wethouders te controleren en om duidelijkheid te krijgen over actuele onderwerpen. Er gelden hiervoor wel enkele spelregels om dit zo goed mogelijk te laten verlopen:

De vragen moeten kort en duidelijk zijn geformuleerd en voorzien van een toelichting. Elk raadslid kan schriftelijke vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Het onderwerp van de vragen moet binnen de bevoegdheid van het gemeentebestuur vallen. Er mogen niet reeds dezelfde vragen door een ander raadslid zijn gesteld. De schriftelijke vragen worden openbaar gemaakt, zodat alle gemeenteraadsleden en burgers hier kennis van kunnen nemen. In principe worden de vragen schriftelijk beantwoord en de vragen moeten zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen 4 weken na de datum van indiening worden beantwoord. Anders is de ‘actuele kwestie’ al niet meer actueel…

Op dit laatste punt wringt het schoentje zo af en toe. Een ChristenUnie vraag, betreffende het nieuwe windmolenpark ZeBra (14 windmolens in Reimerswaal, 1 windmolen in Woensdrecht), over de verdeling van compensatiegelden tussen de gemeenten Woensdrecht en Reimerswaal werd pas na 5 maanden beantwoord!

Dat moet beter gemeente Reimerswaal!

ChristenUnie Reimerswaal is al lang actief betrokken bij ‘dit dossier’: https://reimerswaal.christenunie.nl/k/n22748/news/view/1370620/373217/inwonersparticipatie-voor-inrichting-van-het-energielandschap-rilland-oost.html, maar heeft natuurlijk ook wel de medewerking van de gemeente Reimerswaal nodig om dit te blijven doen.