https://ridderkerk.vvd.nl/nieuws/55144/wie-is-het-woensdag-wilbert-velthove

Naar aanleiding van het positieve ontvangst van het interview met onze fractievoorzitter, Michel Borst, hebben we veel positieve reacties ontvangen waarin werd aangegeven dat het leuk was om meer te weten te komen over de personen die betrokken zijn bij VVD Ridderkerk. Daarom hebben we besloten om vanaf nu een nieuwe initiatief te introduceren: "Wie is het woensdag". Elke maand, op woensdag, zullen we iemand van onze partij in de schijnwerpers zetten en uitleggen welke rol diegene binnen de partij vervult.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we per 18 maart een nieuw burgerlid hebben verwelkomd bij VVD Ridderkerk: Wilbert Velthove! Hieronder stelt hij zichzelf voor en deelt hij zijn motivaties om de politiek in te gaan. ‘Mijn naam is Wilbert Velthove, ik ben 37 jaar geleden geboren in Ridderkerk en woon samen met mijn vrouw en onze drie naar schoolgaande kinderen in de levendige wijk West.

Na mijn studie Technische Bedrijfskunde ben ik mijn carrière begonnen als Adviseur Projectbeheersing, waarbij ik me voornamelijk bezighoud met het verbinden van mensen en data om gezamenlijk de beste beslissingen te nemen.  

Toen ik me verdiepte in een boek over burgerschap, realiseerde ik me het belang van actieve betrokkenheid bij mijn ‘gemeenschap’. Voor mij gaat 'erbij horen' verder dan alleen fysiek aanwezig zijn door ergens te wonen; het betekent actief deelnemen en constructief bijdragen in plaats van alleen maar boos roepen wat er niet goed is en wat er anders moet. Dit besef bracht me naar de VVD.

Bij mijn eerste kennismaking bij een fractievergadering van VVD Ridderkerk, werd ik direct gegrepen door hun streven naar vertrouwen, tolerantie, waarachtigheid en morele integriteit om zo haar kiezers te vertegenwoordigen. In een tijd  waarin politiek vaak met wantrouwen  wordt bekeken, was dit verfrissend. Gesprekken worden bij de VVD Ridderkerk open gevoerd, soms hard, maar altijd met respect, en er wordt gewogen wat de beste oplossing is, altijd met behoud van liberale waarden.

Een politicus heeft volgens mij de verantwoordelijkheid om diverse standpunten, (conflicterende) opvattingen en belangen samen te brengen en oplossingen te bieden voor iedereen. Dit is een aanpak die ik op mijn werk ook  altijd nastreef. Als  inwoner is het dus cruciaal om vertrouwen te hebben in onze vertegenwoordigers en samen te werken aan een goede toekomst.

Inwoners van Ridderkerk hebben het gevoel nodig dat ze erbij horen, zich gehoord en gewaardeerd voelen. Wat mij betreft heeft iedereen er altijd bij gehoord. We moeten wel allemaal beseffen dat we elkaar alleen door middel van gesprekken kunnen leren begrijpen. Door middel van open en respectvolle dialogen, kunnen we elkaar beter begrijpen en onze verschillen waarderen, terwijl we streven naar gelijkheid.  Als we het gesprek op gang kunnen houden, dan zijn we al een heel eind, met wat liberale verdraagzaamheid komen we met zijn allen net wat verder.

Als vader zie ik de toekomst door de ogen van onze kinderen. Ik wil dat ze opgroeien in een Ridderkerk waarbij  zij de ruimte en kansen krijgen om hun talenten te kunnen ontwikkelen, waar ze zich kunnen ontplooien en waarin ze zich veilig en thuis voelen.  Door als burgerlid actief te worden, neem ik mijn verantwoordelijkheid en begin ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik wil zo een bijdrage leveren om als inwoner van Ridderkerk mee te helpen aan de oplossingen voor de problemen van de toekomst.’

Wat doet een burgerlid bij VVD Ridderkerk?

Burgerleden zijn van onschatbare waarde, vooral voor een betrekkelijk kleine fractie zoals die van ons, VVD Ridderkerk. Ze fungeren als onverkozen vertegenwoordigers van onze partij en nemen deel aan commissievergaderingen. Tijdens deze vergaderingen wordt de technische voorbereiding van de onderwerpen voor de aankomende raadsvergaderingen besproken. Dit betekent dat ze inhoudelijke vragen kunnen stellen over de onderwerpen, zonder daarbij meningen te uiten, zoals dat wel gebeurt tijdens de raadsvergaderingen.

Burgerleden ondersteunen de fractieleden bij het voorbereiden van vergaderingen door samen de documenten door te nemen en vragen voor te bereiden. Bovendien wonen ze de commissievergaderingen en andere kennisdelingssessies bij. Ze dragen bij aan de voorbereiding van raadsvergaderingen door vooraf deel te nemen aan discussies en zo mede het standpunt van de partij te bepalen, wat bijdraagt aan de besluitvorming.