Woensdag 12 februari op ons pand aan de Gaffel vond de eerste van de driedelige kennismakingsbijeenkomsten plaats over de SP. Deze keer onder leiding van Herman Beekers, lid van het eerste uur. De aanwezige nieuwe leden kregen in vogelvlucht te horen over de beginjaren en fundamenten van de SP.

Herman Beekers vertelde de nieuwe groep leden over de beginjaren van de Socialistische Partij en hoe de leden actief betrokken kunnen worden binnen onze afdeling. Hij vertelde over de havenstaking van 1970 en liet daarbij foto's zien. Verder vertelde Herman allerlei interessante verhalen over de SP en de politiek in Nederland en hij beantwoorde de vragen van de aanwezigen.

De nieuwe SP'ers vertelden ook waarom ze lid waren geworden. Door bijvoorbeeld de ongelijkheid en onrechtvaardigheid binnen onze samenleving. De nieuwe leden hadden elk hun eigen reden waarom ze zich willen inzetten om hier verandering in te brengen.

Het vervolg is op donderdag 27 februari (De SP in Rotterdam) en vrijdag 13 maart (filmavond).

Alle bijeenkomsten vinden plaats in ons eigen afdelingspand: Gaffelstraat 61B. De inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Aanmelding is niet verplicht, wel handig voor ons: rotterdam@sp.nl. Stuur gerust een berichtje met al je vragen en/of opmerkingen.