Nieuws van politieke partijen in Assen over GroenLinks inzichtelijk

2 documenten

De op een na laatste dag alweer van ...

GroenLinks GroenLinks Assen 16-03-2019 10:00

De op een na laatste dag alweer van de week zonder Vlees. Het recept van vandaag is van Ireen Van Der Klok Gepofte zoete aardappel met sloppy Joe. (4 pers) Ingrediënten: Per persoon 1 flinke zoete aardappel (ongeveer 200gr) Vega(n) gehakt (ik gebruik naturli van AH) ½ winterpeen fijngeraspt 100gr champignons fijngesneden of geraspt 1 ui fijn gehakt Knoflook, naar smaak (ik gebruik 3 tenen) 1 blik tomatenblokjes 1 groentebouillonblokje (optioneel) Zout, peper en (gerookte) paprikapoeder naar smaak. Sojajoghurt of indien vegetarische kan crèmefresh ook Lente ui in fijne ringetjes gesneden (optioneel) Olie voor de aardappelen en om in te bakken Bereidingswijze De zoete aardappelen schoonboenen en met een vork inprikken en insmeren met wat zonnebloem (of andere naar voorkeur) leg ze op een bakplaat in de op 180gr voorverwarmde oven, na 30 tot 45 min zijn ze gaar. Fruit de ui in een wok of hapjespan, voeg na een paar minuten het gehakt toe, daarna de knoflook wortel en champignons, als je gehakt goed rul is (het kleurt niet zo bruin zoals dierlijk gehakt) voeg je de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat het geheel 10 min op laag vuur pruttelen. Als je zoete aardappel gaar is leg ze elk op een bord, snijd ze in de lengte open en schep er een flinke schep sloppy Joe in. Top het geheel af met een schep Soja Yoghurt of crème fraiche en wat lente uitjes Serveer evt met een lekkere frisse salade Eet smakelijk en laat ons weten wat er van vind.

Al weer de 3de dag van de week ...

GroenLinks GroenLinks Assen 13-03-2019 10:00

Al weer de 3de dag van de week zonder Vlees. Vandaag delen we een recept van Elke Slagt-tichelman (kandidaat voor de provinciale Staten) Pastinaak kaas burgers, lekker bij een frisse salade. Deze lekkere hartige burger is erg fijn samen met een preistampotje als avondmaaltijd of met een frisse salade tijdens de lunch! Zijn er nog burgers over? Geef ze de volgende dag mee in de lunchtrommel. Ook koud zijn ze namelijk verrukkelijkkkk…! Het recept komt uit ‘De kleine vegetariër’. Bereidingstijd: 25 minuten Hoeveelheid: 6-8 burgers Dit heb je nodig: § 400 g pastinaak § 350 g belegen kaas § 1 ei § 2-3 eetl. gebuild meel (voor in het mengsel) § 1/2 theel. nootmuskaatpoeder § peper naar smaak § 1 1/2 eetl. gedroogde bieslook § meel (om in te wentelen) § 2 eetl. roomboter Zo maak je het: 1. Schil de pastinaak en rasp deze grof. 2. Rasp ook de kaas grof. 3. Doe de kaas, pastinaak-rasp, ei, meel en kruiden in een kom. 4. Meng alles en maak er platte burgers van (5 cm doorsnede). 5. Wentel deze door wat meel en bak de burgers op een half hoog vuur in de roomboter gaar en bruin. Eet smakelijk En laat ons weten wat je er van vond!

Zie je content die volgens jou niet op deze site hoort? Check onze disclaimer.