Nieuws van politieke partijen in Rijswijk over D66 inzichtelijk

67 documenten

Veilig toosten op het terras

D66 D66 Rijswijk 22-05-2020 10:49

Wist u dat in Rijswijk een heel aantal creatieve ondernemers plannen aan het maken zijn voor een mooie zomer – met inachtneming van de corona maatregelen? De historische (en nieuwe) Buytenplaets Sion, Brasserie Bijna Thuis midden in het groen en de vele restaurants in Oud-Rijswijk (dorp) wordt creatief nagedacht over nieuwe manieren voor het vieren van het leven op het terras met elkaar-op-afstand.
D66 Rijswijk vraagt bij de gemeente en de veiligheidsregio aandacht voor ideeën: juist nu is het van belang om mee te denken met ondernemers en te zorgen dat er veilig en weer met plezier gewerkt kan worden. De beperkte ruimte buiten zullen we samen moeten delen. Als er het op verschillende plaatsen gezellig is kan grote drukte en het afsluiten van gebieden ook worden voorkomen. Afgelopen dinsdag kwam het bericht dat ruimere terrasvergunningen kunnen worden aangevraagd. De markt in Oud-Rijswijk is vanaf zaterdag ook weer compleet – met oplossingen vanuit de ondernemers en gemeente. Dat is een mooie start!
Tijd voor veilig toasten op het terras
D66 Rijswijk roept op om mee te blijven denken en creatieve ruimte te vinden voor ondernemers en inwoners. Door bijvoorbeeld veilig toasten op een ruimer opgezet terras, het aanbieden van een toekomst-coach voor bedrijven. Zo kunnen bedrijven deze crisis doorkomen en hun toekomst weer op de rails krijgen.
D66 Rijswijk werkt deze collegeperiode aan een goed ondernemersklimaat in Rijswijk. Onze wethouder Armand van de Laar voerde deze week samen met Rijswijkse ondernemers actie voor https://www.rijswijk.nl/nieuws/samenrijswijk-koop-lokaal. Ook vanuit de fractie hebben we gedurende de coronacrises aandacht voor de ondernemers in Rijswijk: https://rijswijksdagblad.nl/algemeen/d66-rijswijk-aandacht-zzpers-door-coronacrisis

Veilig toasten op het terras

D66 D66 Rijswijk 22-05-2020 10:49

Wist u dat in Rijswijk een heel aantal creatieve ondernemers plannen aan het maken zijn voor een mooie zomer – met inachtneming van de corona maatregelen? De historische (en nieuwe) Buytenplaets Sion, Brasserie Bijna Thuis midden in het groen en de vele restaurants in Oud-Rijswijk (dorp) wordt creatief nagedacht over nieuwe manieren voor het vieren van het leven op het terras met elkaar-op-afstand.
D66 Rijswijk vraagt bij de gemeente en de veiligheidsregio aandacht voor ideeën: juist nu is het van belang om mee te denken met ondernemers en te zorgen dat er veilig en weer met plezier gewerkt kan worden. De beperkte ruimte buiten zullen we samen moeten delen. Als er het op verschillende plaatsen gezellig is kan grote drukte en het afsluiten van gebieden ook worden voorkomen. Afgelopen dinsdag kwam het bericht dat ruimere terrasvergunningen kunnen worden aangevraagd. De markt in Oud-Rijswijk is vanaf zaterdag ook weer compleet – met oplossingen vanuit de ondernemers en gemeente. Dat is een mooie start!
Tijd voor veilig toasten op het terras
D66 Rijswijk roept op om mee te blijven denken en creatieve ruimte te vinden voor ondernemers en inwoners. Door bijvoorbeeld veilig toasten op een ruimer opgezet terras, het aanbieden van een toekomst-coach voor bedrijven. Zo kunnen bedrijven deze crisis doorkomen en hun toekomst weer op de rails krijgen.
D66 Rijswijk werkt deze collegeperiode aan een goed ondernemersklimaat in Rijswijk. Onze wethouder Armand van de Laar voerde deze week samen met Rijswijkse ondernemers actie voor https://www.rijswijk.nl/nieuws/samenrijswijk-koop-lokaal. Ook vanuit de fractie hebben we gedurende de coronacrises aandacht voor de ondernemers in Rijswijk: https://rijswijksdagblad.nl/algemeen/d66-rijswijk-aandacht-zzpers-door-coronacrisis

Vacature: fractieassistent

D66 D66 Rijswijk 08-04-2020 07:55

Omdat één van onze fractieassistenten zich volledig gaat richten op (sociale) media ondersteuning van de afdeling en de fractie, zoekt de fractie een nieuwe fractieassistent. We zoeken iemand die het leuk vindt om als fractiesecretaris op te treden en D66 inhoudelijk in (één van de) fora wil vertegenwoordigen.

Taken:

Рwoordvoering op een aantal onderwerpen namens D66 in ̩̩n van de fora (raadscommissie); Рondersteuning van de fractievoorzitter bij de voorbereiding van de fractieagenda; Рopstellen van de besluitenlijst en actiepuntenlijst; Рnajagen openstaande acties in goede samenwerking met fractie en afdelingsbestuur.

We zoeken dus iemand die het leuk vindt inhoudelijk een bijdrage te leveren, het lef heeft om ook het woord te voeren in een forum en tegelijkertijd de fractie ondersteunt in effectief en efficient werken.

Vergoeding:

Een hoop lol, inhoudelijk meedraaien in de fractie, een vrijwilligersvergoeding van €375 per kwartaal en een goede voorbereiding voor als je je over twee jaar kandidaat zou willen stellen voor de raad.

Voor meer informatie, neem je contact op met Constantijn via cpimdolmans@hotmail.com.

Week zonder vlees: D66 Rijswijk deelt favoriete recepten

D66 D66 Rijswijk 09-03-2020 19:08

Maahttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/ndag: Limburgs recept van Armand

Het is de Week zonder vlees. Best lastig voor mij want als geboren Bourgondiër houd ik wel van een goed stuk vlees. Maar doordat ik als ambtenaar bij het Ministerie van Landbouw de bio-industrie met eigen ogen heb gezien, ben ik veel bewuster gaan consumeren: ik eet minder vlees en ik let op waar het vandaan komt.

Ik ben groot gebracht met asperges en het seizoen begint weer, dus bij deze een recept voor echte Limburgse asperges. Dat is vaak met ham, maar ook heerlijk met zalm, of alleen met aardappelen. Maar altijd met een witte wijn natuurlijk! Bijvoorbeeld de Auxerrois van Hoeve Nekum (bij de Gall&Gall). Eet smakelijk!https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

 

 

 

 

 

Dinsdag: geroosterde bloemkool van Constantijn

https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Met twee vegetariërs in ons gezin eten we over het algemeen al weinig vlees. En nu in de vastentijd (en deze week zonder vlees) laten we het geheel staan. Dat betekent niet dat we niet lekker eten; integendeel! Mijn favoriete asperges waren al geclaimd door Armand, dus hierbij iets anders heel lekkers: geroosterde bloemkool met geitenroom! Uit de oven. Vooral niet te karig zijn met de peper!

 

Woensdag: aan tafel bij Martine en Ewouthttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Het is de Week zonder vlees. Dat is voor mij als flexitariër niet echt een issue, ook al houd ik van een stuk goed vlees. Al ruim zes jaar organiseer ik met Ewout ons huiskamerrestaurant Aan Tafel bij Martine en Ewout. Daar zijn we zeer geïnspireerd door de filosofie van Rijswijk’s sterrenchef Niven: 80% groente en 20% vlees of vis. Wij koken daar voor acht personen, die in onze huiskamer samen een lekkere maaltijd. Vers, uit het seizoen, bijzonder (wat je zelf niet snel klaar maakt thuis), mooi opgemaakt en geserveerd met een bijpassende wijn.

Voor vandaag heb ik een mooi voorgerecht gekozen: Couscous van rijst met groene groenten en een geitenkaas crème: Couscous van basmati rijst (even in de blender en dan koken en laten afkoelen) gekruid met munt, bieslook, peterselie en koriander, limoen sap en olijfolie. Verschillende geblancheerde groene groenten (even koken en afkoelen in ijswater): romanesco bloemkool, sperzieboontjes, groene asperges en peultjes aangemaakt in een koriander-limoen-citroen dressing samen met een courgette cannelloni  (in lengte snijdehttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/n) gevuld met geitenkaas crème (met klein lepeltje en even afstrijken, zodat het mooi glad wordt). Couscous op bord, groene groente luchtig verdelen, rolletjes cannelloni erbij, wat extra dressing en geroosterde pistachenoten. Geserveerd met een Garganega uit Veneto (Italie). Smullen maar!

 

Donderdag: venkelforeltaart van Elze

https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/Met wat mensen in de familie die met name van Hollandse pot en niet van vis hielden, aten we thuis voornamelijk aardappelen/groenten/vlees. Ik hield wel erg van zalm. Sinds mijn studie is daar een heel scala aan niet-Nederlandse gerechten en invloeden bijgekomen. Terug van het wonen in de Caribbean zochten mijn man en ik naar gerechten met Nederlandse groenten en vis die ons ‘door de winter’ heen konden slepen. Dit is de favoriet: Venkelforeltaart (uit de NRC kookcolumn). Ook mooi: forel en venkel zijn niet al te prijzig en meestal goed verkrijgbaar.

Voor 3/4 personen: 4 vellen bladerdeeg (5 kan ook en met 6 kan de taart ook dicht) 2 venkelknollen (variatie: 1 venkelknol en 1 pastinaak) 1 ei olijfolie likje boter 1 knoflookteen (naar smaak 2 kan ook) 1 sjalot 2 eetlepels Balsamico azijn 50 gram gedroogde tomaten (in olie, of wel de tomaten eerst in olie) 200 gram gerookte forel (of ietsje meer, vaak zijn het pakjes van 125 gram) Zout en peper Voor er bij: een frisse salade

Maak de venkelknollen schoon. Haal de kern eruit en de uitsteeksels eraf en snijd de rokken in dunne (fijne) smalle repen. Vouw de vellen bladerdeeg over een beboterde ronde en platte ovenschaal. Kluts het ei en kwast dit over de deegranden. Zet even in de koelkast. Verwarm een oven voor op 210 graden. Snijd de gedroogde tomaat in reepjes. Hak de knoflookteen en de sjalot zeer fijn en bak deze twee minuten zachtjes in de olijfolie. Voeg de repen venkel toe, meng goed met het ui-knoflookmengsel, dek af en laat een kwartier garen. Voeg de azijn toe, zet het vuur hoog en schud een minuutje goed om. Proef of er zout en peper bij moet en voeg de tomatenreepjes toe. Giet het mengsel in de ovenschaal en laat nog een deegrandje van 1 cm vrij. Leg hierop de verbrokkelde forel, druppel er nog wat olijfolie op en zet 20 minuten in de oven. Serveer met een caeser salade. Eet smakelijk!

 

Vrijdag: sportief en gezond met Renshttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Van huis uit ben ik een echte vleeseter, kleinzoon van een boer. Maar met vlees opgroeien betekent niet zonder vlees kunnen. Het is zelfs goed om af toe je eetgewoontes aan te passen als dat beter is voor milieu en de mensheid.   Minder dierlijke producten is beter voor het dierenwelzijn, maar ook voor de uitstoot van Co2. Dat zijn beide beweegredenen om minder of deze week geen vlees te eten. Het zorgt er voor dat je creatiever wordt hoe je met de diverse ingrediënten omgaat. Als je veel sport heb je bij de opbouw en herstel van spieren wel eiwitten nodig, die wij van oudsher veelal via vlees binnen krijgen. Koolhydraten zijn de dikmakers van de 21 e eeuw, het voedingscentrum wil daar nog niet aan! Maar mensen die buiten de paden denken, eten minder koolhydraten.  Juist de niet gebruikte koolhydraten worden omgezet in extra vetcellen die je wel moet blijven voeden maar niet meer weg krijgt. Dus best lastig geen vlees, minder koolhydraten en toch smakelijk willen eten.

Zo kom ik aan het volgende recept, waarbij wel kaas en koolhydraten zijn toegevoegd. Dit gerecht zorgt voor een training voor de nodige eiwitten en koolhydraten:

 125 g (volkoren) spaghetti 1 courgette 100 g zachte geitenkaas (de verse variant zonder korst) 30 g pijnboompitten 300 g spinazie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd een kopje van het kookvocht apart. Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Leg de geitenkaas op een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet deze voor 8 minuten in de oven. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgette zo’n 5 minuten. Rooster vervolgens de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Voeg hierna de spinazie toe aan de pan met courgette en bak deze nog even kort mee. Doe de spaghetti, 2 eetlepels kookvocht, pijnboompitten in de pan met groente en meng alles goed door elkaar. Serveer de geitenkaas boven op of meng deze door de pasta zodat deze lekker romig wordt.  Naar smaak peper, olie en/of wat honing toevoegen. Eet smakelijk!https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Wat zijn jouw favoriete routes door Rijswijk?

D66 D66 Rijswijk 23-02-2020 13:20

Hardlopen is één van de meest voorkomende vormen van recreatie in de openbare ruimte. D66 Rijswijk is daarom heel blij dat de gemeente geld beschikbaar stelt om het recreëren in de open ruimte te faciliteren.

Bijna 1,5 miljoen Nederlanders doen aan hardlopen, van de Nederlanders tussen 15 en 80 jaar zegt 29% minimaal één keer per jaar hard te lopen, 17% loopt 12 keer of vaker hard per jaar en 8% zelfs elke week. De landelijke Norm Gezond Bewegen geeft aan om 5 x per week een half uur intensief te bewegen. Daarnaast geeft de nieuwe omgevingswet mogelijkheden om in de plaatselijke omgevingsvisie ruimte vrij te maken om het recreëren in de eigen woonwijk te stimuleren.

Vertrekpunten voor potentiële hardlopers zijn: eigen huis (95%), in een natuurgebied (62%) of in een stadspark (53%). Er liggen dus kansen om bestaande en potentiële hardlopers te verleiden meer in de openbare ruimte te gaan hardlopen, als er veilige en aantrekkelijke routes in de nabijheid van hun woning liggen.

D66 Rijswijk is daarom op zoek naar populaire hardlooproutes in Rijswijk. Met jouw hulp krijgen we inzicht in welke routes worden gebruikt voor hardlopen en wandelen. Deze kennis kunnen wij gebruiken om de gemeente een voorstel te doen om een aantal routes van bewijzering te voorzien.

Wat zijn jouw favoriete hardlooproutes? Mail jouw route naar info@d66rijswijk.nl

 

Als afsluiting van het politieke ...

D66 D66 Rijswijk 13-07-2019 12:45

Als afsluiting van het politieke jaar bracht de gemeenteraad een aantal werkbezoeken in Rijswijk. We bezochten Fcc Rijswijk, Villa ExpertCare, TUI, KDC AandachtsLab en de SVO vakopleiding food Rijswijk. Veel dank! Ook aan Gemeente Rijswijk en de Griffie. Wat een passie van de professionals en professionele vrijwilligers! Zo mooi om alle nieuwe plannen bij de bedrijven, stichtingen en de scholen te zien. Vol vertrouwen werken we aan de toekomst van Rijswijk! Deze zomer werkt ook D66 Rijswijk verder aan goed werk, wonen en onderwijs in een groen en leefbaar Rijswijk. Een Rijswijk dat we samen laten bruisen. We wensen u een fijne zomer! #raadsuitje2019

D66 Zomertour gestart met fietstocht ...

D66 D66 Rijswijk 07-07-2019 19:10

D66 Zomertour gestart met fietstocht door Rijswijk Op zondag 7 juli heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) het startschot gegeven voor de Zomertour van D66 Rijswijk. De zomertour ging van start met een prachtige fietstocht langs alle oude en nieuwe bezienswaardigheden van Rijswijk. De Historische Vereniging Rijswijk heeft ons gedurende de fietstocht meegenomen in de rijke geschiedenis van onze stad. Heb je de fietstocht gemist? Geen probleem! Op zondag 22 september fietsen wij de hele route nogmaals ter afsluiting van de Zomertour. Houd de komende weken deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over onze activiteiten en sluit gezellig een keertje aan!

Vandaag is het Europadag, en dat ...

D66 D66 Rijswijk 09-05-2019 15:20

Vandaag is het Europadag, en dat moet gevierd worden! Ook wij staan vandaag stil bij het feit dat op 9 mei 1950 de ambities voor een Europese gemeenschap zijn uitgesproken. Snel daarna is de voorloper van de EU opgericht, de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Op 23 mei zijn verkiezingen voor het Europees Parlement. Ga stemmen! Voor vrede en veiligheid, voor een sterke economie en een gezonde leefomgeving. D66. Voor Europa.

Kom in actie: nog 45 dagen tot de ...

GroenLinks GroenLinks D66 Rijswijk 02-05-2019 14:42

Kom in actie: nog 45 dagen tot de Nacht van de Vluchteling! Nog 45 dagen dan is zover! Een groep enthousiaste Rijswijkers zal de Nacht van de Vluchteling gaan lopen. Deze sponsorloop van 40 kilometer vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 juni op zondag 16 juni. Het doel is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Hoog tijd om je wandelschoenen uit de kast te pakken, en je in te schrijven voor de Nacht van de Vluchteling en mee te lopen met je stadsgenoten. Hoe kan jij helpen? De groep Rijswijkers, waaronder raadsleden van GroenLinks en D66, vormt samen het team Rijswijk loopt mee! Samen willen ze zoveel mogelijke geld dit goede doel ophalen. Loop je ook met ons mee? Meld je dan snel aan bij het team om verzekerd te zijn van een startbewijs. Aanmelden kan op www.nachtvandevluchteling.nl/team/rijswijk-loopt-mee. Meehelpen kan ook door het team of een individuele loper te sponsoren. Dit kan via dezelfde website. Elke donatie is welkom! Wat kun je verwachten? Aankomende week maakt de organisatie de route bekend. Nu alvast lichten ze een klein tipje van de sluier op wat je zoal kan verwachten op de route. Singer-songwriter Carlien Jeanne zal haar inspirerende soulmuziek ten gehore brengen op één van de rustpunten. Bij de finish op de Grote Markt zal niemand minder dan de Stoepkrijter des Vaderlands, speciaal voor jou een warm welkom stoepkrijten! Houd onze teampagina in de gaten voor meer informatie. Oefenwandeling In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging. Daarom organiseren we een oefenwandeling ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling. Aankomende oefenwandeling is op zondag 12 mei. We lopen dan een route van 25km door het Westland. Onderweg kan je een bakje verse aardbeien trekken uit de enige echte Westlandse aardbeien-automaat en bij Ter Heijde is het mogelijk om de zandmotor in werking te zien. We verzamelen om 09.30 uur bij café De Bonte Haas. Meer informatie? Stuur ons een persoonlijk bericht.

Kom in actie. Nog 45 dagen tot de Nacht van de Vluchteling | Rijswijk

GroenLinks GroenLinks D66 Rijswijk 02-05-2019 00:00

Nog 45 dagen dan is zover!  Een groep enthousiaste Rijswijkers zal de Nacht van de Vluchteling gaan lopen. Deze sponsorloop van 40 kilometer vindt plaats in de nacht van zaterdag 15 juni op zondag 16 juni.  Het doel is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Hoog tijd om je wandelschoenen uit de kast te pakken, en je in te schrijven voor de Nacht van de Vluchteling en mee te lopen met je stadsgenoten.   

Hoe kan jij helpen? De groep Rijswijkers, waaronder raadsleden van GroenLinks en D66, vormt samen het team Rijswijk loopt mee! Samen willen ze zoveel mogelijke geld dit goede doel ophalen. Loop je ook met ons mee? Meld je dan snel aan bij het team om verzekerd te zijn van een startbewijs. Aanmelden kan op www.nachtvandevluchteling.nl/team/rijswijk-loopt-mee. Meehelpen kan ook door het team of een individuele loper te sponsoren. Dit kan via dezelfde website. Elke donatie is welkom!

Wat kun je verwachten? Aankomende week maakt de organisatie de route bekend. Nu alvast lichten ze een klein tipje van de sluier op wat je zoal kan verwachten op de route. Singer-songwriter Carlien Jeanne zal haar inspirerende soulmuziek ten gehore brengen op één van de rustpunten. Bij de finish op de Grote Markt zal niemand minder dan de Stoepkrijter des Vaderlands, speciaal voor jou een warm welkom stoepkrijten! Houd onze teampagina in de gaten voor meer informatie.

Oefenwandeling In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging. Daarom organiseren we een oefenwandeling ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling. Aankomende oefenwandeling is op zondag 12 mei. We lopen dan een route van 25km door het Westland. Onderweg kan je een bakje verse aardbeien trekken uit de enige echte Westlandse aardbeien-automaat en bij Ter Heijde is het mogelijk om de zandmotor in werking te zien. We verzamelen om 09.30 uur bij café De Bonte Haas. 

Meer informatie? Stuur een e-mail aan Romke Jan de Vries (rdevries@rijswijk.nl)

Zie je content die volgens jou niet op deze site hoort? Check onze disclaimer.