Jos Huijbregts van Bakkerij van Vessem heeft de titel Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2018. De duurzame bakker sleepte de award, georganiseerd door Stichting Nederland CO₂ Neutraal, 7 juni in de wacht. Eerder dit jaar won Van Vessem al de Groene Mug Bokaal van de gemeente Haarlem.

Volgens de deskundige jury houdt Van Vessem bij alle keuzes rekening met mens en milieu. Een van de ontwikkelingen waarmee Huijbregts al enige tijd actief is, is het verzamelen van oud brood dat wordt vergist tot groen gas. ‘Naast het duurzame productieproces geeft de bakkerij ook rondleidingen en organiseert kinderactiviteiten om anderen te inspireren en kennis te delen.

Huijbregts voelt zich verantwoordelijk voor volgende generaties

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema stelt: ‘Bewust omgaan met voeding helpt het klimaat. Bakker Jos Huijbregts voelt zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Die moeten ook op een gezonde manier brood kunnen eten in een fijne omgeving. Voedsel veroorzaakt veel CO2-uitstoot bij de teelt en het vervoer. De bakker gebruikt alleen pure ingrediënten, het liefst zoveel mogelijk uit de streek.