Van 11 tot en met 17 september is de Verspillingsvrije Week. Deze week wordt stilgestaan bij het thema voedselverspilling. In 2022 was de gemiddelde verspilling van vast voedsel bij de Nederlander thuis 33,4 kg per persoon per jaar. Als we allemaal minder voedsel verspillen, dan levert dat direct winst op voor het milieu én uw portemonnee.

Wist u dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Vooral brood en deegwaren (19%), groente (13%), fruit (13%), aardappelen (8%) en zuivel (8%) worden verspild. Zonde, want we stoppen veel energie in het eten. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. Het kost energie die de aarde opwarmt. Daarom is het belangrijk dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week door al uw restjes op te eten of op een goede manier te bewaren. Een simpele daad voor een beter klimaat!

Klik hier voor het hele artikel.