https://overbetuwe.pvda.nl/nieuws/verbouwing-gemeentehuis-vordert/ Verbouwing gemeentehuis vordert

Maandagavond 9 september mochten raads- en burgerleden met eigen ogen aanschouwen hoe de verbouwing van het gemeentehuis vordert. De verbouw is nu zover dat je kunt indenken hoe het gaat worden. Sommige onderdelen zijn af en ook al in gebruik als werkplek voor ambtenaren. De werkplekken zijn te vinden in een kantoortuin. Alleen ontbreekt het groen van de tuin jammer genoeg wel. Het is een sobere kantooromgeving met veel ambtenaren relatief dicht bij elkaar. Voor concentratie zijn er stilteplekken aanwezig. Ten opzichte van de oude situatie zijn er meer overlegplekken gecreëerd.

https://overbetuwe.pvda.nl/nieuws/verbouwing-gemeentehuis-vordert/

Historie besluitvorming

Tot 2014 heeft de gemeenteraad jarenlang zeer intensief gesproken over wat de beste optie zou zijn. Een verbouwing van het monumentale oude gemeentehuis aan de Dorpsstraat in Elst. Of een compleet nieuw ‘Huis der Gemeente’ in de stationsomgeving van Elst.

https://overbetuwe.pvda.nl/nieuws/verbouwing-gemeentehuis-vordert/

Belangrijkste splijtzwam in de gemeenteraad was de miljoeneninvestering, die aan een nieuwbouw was verbonden. In de beeldvorming van een deel van de raad en de inwoners speelde vooral de hoge investering een rol. Men liet zich  minder leiden door de jaarlijkse exploitatielasten. Door een uitspraak van de Raad van State werd ‘het gemeentehuis’ het belangrijkste onderwerp bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Het CDA koos voor verbouw van het gemeentehuis en groeide hierdoor van zeven naar dertien zetels.

Publieksruimte en raadszaal

Volgens de gemeentelijke projectleider en wethouder Wijnte Hol worden de publieksruimtes in de zomer van 2020 opengesteld. Dan zal ook de nieuwe raadszaal in gebruik worden genomen. Deze vergaderruimte is multifunctioneel en kan in verschillende delen worden gesplitst. Hierdoor komt er meer vergaderruimte voor ambtenaren en college beschikbaar. Op dit moment vergadert de gemeenteraad op locatie in Oosterhout, Heteren en Driel. Eenmaal per maand komt de gemeenteraad bij elkaar op VMBO ‘Het Westeraam’ in Elst.

https://overbetuwe.pvda.nl/nieuws/verbouwing-gemeentehuis-vordert/

 

Het bericht Verbouwing gemeentehuis vordert verscheen eerst op PvdA Overbetuwe.