De op een na laatste dag alweer van de week zonder Vlees.
Het recept van vandaag is van Ireen Van Der Klok
Gepofte zoete aardappel met sloppy Joe. (4 pers)
Ingrediënten:
Per persoon 1 flinke zoete aardappel (ongeveer 200gr)
Vega(n) gehakt (ik gebruik naturli van AH)
½ winterpeen fijngeraspt
100gr champignons fijngesneden of geraspt
1 ui fijn gehakt
Knoflook, naar smaak (ik gebruik 3 tenen)
1 blik tomatenblokjes
1 groentebouillonblokje (optioneel)
Zout, peper en (gerookte) paprikapoeder naar smaak.
Sojajoghurt of indien vegetarische kan crèmefresh ook
Lente ui in fijne ringetjes gesneden (optioneel)
Olie voor de aardappelen en om in te bakken
Bereidingswijze
De zoete aardappelen schoonboenen en met een vork inprikken en insmeren met wat zonnebloem (of andere naar voorkeur) leg ze op een bakplaat in de op 180gr voorverwarmde oven, na 30 tot 45 min zijn ze gaar.
Fruit de ui in een wok of hapjespan, voeg na een paar minuten het gehakt toe, daarna de knoflook wortel en champignons, als je gehakt goed rul is (het kleurt niet zo bruin zoals dierlijk gehakt) voeg je de tomatenblokjes en de kruiden toe. Laat het geheel 10 min op laag vuur pruttelen.
Als je zoete aardappel gaar is leg ze elk op een bord, snijd ze in de lengte open en schep er een flinke schep sloppy Joe in.
Top het geheel af met een schep Soja Yoghurt of crème fraiche en wat lente uitjes
Serveer evt met een lekkere frisse salade
Eet smakelijk en laat ons weten wat er van vind.