Nieuws van politieke partijen over D66 inzichtelijk

10 documenten

Week zonder vlees: D66 Rijswijk deelt favoriete recepten

D66 D66 Rijswijk 09-03-2020 19:08

Maahttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/ndag: Limburgs recept van Armand

Het is de Week zonder vlees. Best lastig voor mij want als geboren Bourgondiër houd ik wel van een goed stuk vlees. Maar doordat ik als ambtenaar bij het Ministerie van Landbouw de bio-industrie met eigen ogen heb gezien, ben ik veel bewuster gaan consumeren: ik eet minder vlees en ik let op waar het vandaan komt.

Ik ben groot gebracht met asperges en het seizoen begint weer, dus bij deze een recept voor echte Limburgse asperges. Dat is vaak met ham, maar ook heerlijk met zalm, of alleen met aardappelen. Maar altijd met een witte wijn natuurlijk! Bijvoorbeeld de Auxerrois van Hoeve Nekum (bij de Gall&Gall). Eet smakelijk!https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

 

 

 

 

 

Dinsdag: geroosterde bloemkool van Constantijn

https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Met twee vegetariërs in ons gezin eten we over het algemeen al weinig vlees. En nu in de vastentijd (en deze week zonder vlees) laten we het geheel staan. Dat betekent niet dat we niet lekker eten; integendeel! Mijn favoriete asperges waren al geclaimd door Armand, dus hierbij iets anders heel lekkers: geroosterde bloemkool met geitenroom! Uit de oven. Vooral niet te karig zijn met de peper!

 

Woensdag: aan tafel bij Martine en Ewouthttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Het is de Week zonder vlees. Dat is voor mij als flexitariër niet echt een issue, ook al houd ik van een stuk goed vlees. Al ruim zes jaar organiseer ik met Ewout ons huiskamerrestaurant Aan Tafel bij Martine en Ewout. Daar zijn we zeer geïnspireerd door de filosofie van Rijswijk’s sterrenchef Niven: 80% groente en 20% vlees of vis. Wij koken daar voor acht personen, die in onze huiskamer samen een lekkere maaltijd. Vers, uit het seizoen, bijzonder (wat je zelf niet snel klaar maakt thuis), mooi opgemaakt en geserveerd met een bijpassende wijn.

Voor vandaag heb ik een mooi voorgerecht gekozen: Couscous van rijst met groene groenten en een geitenkaas crème: Couscous van basmati rijst (even in de blender en dan koken en laten afkoelen) gekruid met munt, bieslook, peterselie en koriander, limoen sap en olijfolie. Verschillende geblancheerde groene groenten (even koken en afkoelen in ijswater): romanesco bloemkool, sperzieboontjes, groene asperges en peultjes aangemaakt in een koriander-limoen-citroen dressing samen met een courgette cannelloni  (in lengte snijdehttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/n) gevuld met geitenkaas crème (met klein lepeltje en even afstrijken, zodat het mooi glad wordt). Couscous op bord, groene groente luchtig verdelen, rolletjes cannelloni erbij, wat extra dressing en geroosterde pistachenoten. Geserveerd met een Garganega uit Veneto (Italie). Smullen maar!

 

Donderdag: venkelforeltaart van Elze

https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/Met wat mensen in de familie die met name van Hollandse pot en niet van vis hielden, aten we thuis voornamelijk aardappelen/groenten/vlees. Ik hield wel erg van zalm. Sinds mijn studie is daar een heel scala aan niet-Nederlandse gerechten en invloeden bijgekomen. Terug van het wonen in de Caribbean zochten mijn man en ik naar gerechten met Nederlandse groenten en vis die ons ‘door de winter’ heen konden slepen. Dit is de favoriet: Venkelforeltaart (uit de NRC kookcolumn). Ook mooi: forel en venkel zijn niet al te prijzig en meestal goed verkrijgbaar.

Voor 3/4 personen: 4 vellen bladerdeeg (5 kan ook en met 6 kan de taart ook dicht) 2 venkelknollen (variatie: 1 venkelknol en 1 pastinaak) 1 ei olijfolie likje boter 1 knoflookteen (naar smaak 2 kan ook) 1 sjalot 2 eetlepels Balsamico azijn 50 gram gedroogde tomaten (in olie, of wel de tomaten eerst in olie) 200 gram gerookte forel (of ietsje meer, vaak zijn het pakjes van 125 gram) Zout en peper Voor er bij: een frisse salade

Maak de venkelknollen schoon. Haal de kern eruit en de uitsteeksels eraf en snijd de rokken in dunne (fijne) smalle repen. Vouw de vellen bladerdeeg over een beboterde ronde en platte ovenschaal. Kluts het ei en kwast dit over de deegranden. Zet even in de koelkast. Verwarm een oven voor op 210 graden. Snijd de gedroogde tomaat in reepjes. Hak de knoflookteen en de sjalot zeer fijn en bak deze twee minuten zachtjes in de olijfolie. Voeg de repen venkel toe, meng goed met het ui-knoflookmengsel, dek af en laat een kwartier garen. Voeg de azijn toe, zet het vuur hoog en schud een minuutje goed om. Proef of er zout en peper bij moet en voeg de tomatenreepjes toe. Giet het mengsel in de ovenschaal en laat nog een deegrandje van 1 cm vrij. Leg hierop de verbrokkelde forel, druppel er nog wat olijfolie op en zet 20 minuten in de oven. Serveer met een caeser salade. Eet smakelijk!

 

Vrijdag: sportief en gezond met Renshttps://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

Van huis uit ben ik een echte vleeseter, kleinzoon van een boer. Maar met vlees opgroeien betekent niet zonder vlees kunnen. Het is zelfs goed om af toe je eetgewoontes aan te passen als dat beter is voor milieu en de mensheid.   Minder dierlijke producten is beter voor het dierenwelzijn, maar ook voor de uitstoot van Co2. Dat zijn beide beweegredenen om minder of deze week geen vlees te eten. Het zorgt er voor dat je creatiever wordt hoe je met de diverse ingrediënten omgaat. Als je veel sport heb je bij de opbouw en herstel van spieren wel eiwitten nodig, die wij van oudsher veelal via vlees binnen krijgen. Koolhydraten zijn de dikmakers van de 21 e eeuw, het voedingscentrum wil daar nog niet aan! Maar mensen die buiten de paden denken, eten minder koolhydraten.  Juist de niet gebruikte koolhydraten worden omgezet in extra vetcellen die je wel moet blijven voeden maar niet meer weg krijgt. Dus best lastig geen vlees, minder koolhydraten en toch smakelijk willen eten.

Zo kom ik aan het volgende recept, waarbij wel kaas en koolhydraten zijn toegevoegd. Dit gerecht zorgt voor een training voor de nodige eiwitten en koolhydraten:

 125 g (volkoren) spaghetti 1 courgette 100 g zachte geitenkaas (de verse variant zonder korst) 30 g pijnboompitten 300 g spinazie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd een kopje van het kookvocht apart. Snijd ondertussen de courgette in stukjes. Leg de geitenkaas op een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet deze voor 8 minuten in de oven. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgette zo’n 5 minuten. Rooster vervolgens de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Voeg hierna de spinazie toe aan de pan met courgette en bak deze nog even kort mee. Doe de spaghetti, 2 eetlepels kookvocht, pijnboompitten in de pan met groente en meng alles goed door elkaar. Serveer de geitenkaas boven op of meng deze door de pasta zodat deze lekker romig wordt.  Naar smaak peper, olie en/of wat honing toevoegen. Eet smakelijk!https://rijswijk.d66.nl/2020/03/09/week-zonder-vlees-d66-rijswijk-deelt-favoriete-recepten/

D66 Maashorst kijkt terug op een succesvolle nieuwjaarsborrel

D66 D66 Oss 23-01-2020 22:39

Woensdag 22 januari organiseerde het bestuur van de afdeling D66 Maashorst haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Sprekers Carlo Moonen, lid 1e kamer, en Arjan Kleuver , Van Mierlo stichting, spraken over het sociaal-liberalisme. Immers, daarvoor zijn wij ook D66 en daarmee verschillen we van de ander. Een avond vol inspirerende discussies. Afsluitend hebben wij geproost op het nieuwe jaar in het City Hotel te Oss waar goede gesprekken en discussies nog even doorgingen.

https://oss.d66.nl/2020/01/23/d66-maashorst-kijkt-terug-op-een-succesvolle-nieuwjaarsborrel/ https://oss.d66.nl/2020/01/23/d66-maashorst-kijkt-terug-op-een-succesvolle-nieuwjaarsborrel/ https://oss.d66.nl/2020/01/23/d66-maashorst-kijkt-terug-op-een-succesvolle-nieuwjaarsborrel/ https://oss.d66.nl/2020/01/23/d66-maashorst-kijkt-terug-op-een-succesvolle-nieuwjaarsborrel/

Een vernieuwde fractie aan de slag met de stad

D66 D66 Apeldoorn 19-12-2019 13:13

Sinds eind november mag ik leiding geven aan de sociaal-liberale fractie D66 Apeldoorn. Deze ambitie had ik al op termijn, maar is me eerder gegund dan verwacht.

Dit heeft alles te maken met het vertrek van onze gewaardeerde wethouder Mark Sandmann, die we veel dank verschuldigd zijn voor wat hij voor (D66) Apeldoorn heeft betekent. Met Maarten van Vierssen als nieuwe wethouder brengt de D66-fractie een talentvolle bestuurder voort, waar we veel vertrouwen in hebben.

Tijdens de ledenvergadering in november, is de vernieuwde fractie (samen met de vertegenwoordigers, wethouder en fractie-assistent) gepresenteerd. Een fractie bestaande uit twee ervaren krachten (Ahmet en Jeroen), twee ingewerkte (Maria en Robert) en twee nieuwelingen (Gavin en Thomas). Ondersteund door fractie-assistent Andrea Ooms. Een mooie groep met een grote diversiteit aan persoonlijkheden en ervaringen. Ik verwacht dat we met deze groep goed onze lokale sociaal-liberale geluid kunnen laten horen.

Donderdag 19 december 2019 zijn Gavin, Thomas en Maarten door de kersverse burgemeester Ton Heerts geinstalleerd. Graag stellen we de vernieuwde fractie aan u voor op de website.

Wij wensen u tevens fijne feestdagen en een spetterende jaarwisseling toe.

Met progressieve groet,

Robert van Vliet Fractievoorzitter

Komt het goed met het personenvervoer? D66 stelt vragen

D66 D66 Zuidplas 01-10-2019 07:35

Onze fractie in de raad heeft uit verschillende berichtgeving begrepen dat er klachten zijn over het uitvoeren van het leerlingenvervoer binnen de gemeente Zuidplas door Wegman.

 

Met schriftelijke vragen aan het college checken we of het goed gaat komen en houden we een vinger aan de pols.

Chantal Bon-van de Griek is er druk mee

 

The post Komt het goed met het personenvervoer? D66 stelt vragen appeared first on D66 Zuidplas.

Stop de grafietregens

D66 D66 GroenLinks CDA ChristenUnie PvdA Noord-Holland 17-06-2019 19:32

Op maandag 17 juni 2019 hebben Provinciale Staten gedebatteerd over de zorgen die zijn ontstaan naar aanleiding van het RIVM rapport over grafietregens in Wijk aan Zee. D66 heeft samen met een aantal andere partijen in een voorstel duidelijk bevestigd, hoe ze willen dat het college snel tot maatregelen komt om de grafietregens te stoppen.

Woordvoerder Suzanne Klaassen: “D66 wil dat er snel een duidelijke escalatieladder komt. Het moet volstrekt helder zijn welke instrumenten de provincie en de omgevingsdienst hebben om in de verschillende stadia in te grijpen.”

Daarnaast moeten we beter weten hoe de provincie de omgevingsdienst kan helpen om hun taak goed uit te voeren. Er is financiële ruimte, maar nog belangrijker is, dat er voldoende strategische kennis aanwezig is bij de omgevingsdienst om te anticiperen en oplossingen aan te dragen.

De provincie en de omgevingsdienst hebben afspraken over het VTH-stelsel: Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Er is nu onvoldoende inzicht of dat stelsel adequaat is ingericht en daarmee zorgt voor een leefbare woonomgeving in Wijk aan Zee. D66 wil dat de Randstedelijk Rekenkamer onderzoekt welke verbeteringen daarin wenselijk zijn.

Overlast melden bij de provincie is nog steeds niet mogelijk. Klaassen: “We weten dat hier aan gewerkt wordt, maar het integrale meldpunt is er nog niet. Inwoners organiseren nu zelf meldingen via stofmelder.nl en dat is een prima initiatief, maar D66 wil echt graag dat het provinciaal meldpunt voor milieuoverlast nu snel operationeel wordt, zodat de provincie ook beter geïnformeerd is en in actie kan komen.”

Samen met GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, CDA en PvdA heeft D66 een voorstel ingediend dat unaniem is aangenomen. Ook een voorstel van het CDA om tweewekelijks over de voortgang geïnformeerd te worden is unaniem aanvaard.

D66: Na tien jaar is er een pensioenakkoord!

D66 D66 Veendam 05-06-2019 18:54

Wij zijn zeer blij met de doorbraak op pensioenen. Er is na jaren van stilstand eindelijk een akkoord bereikt. Met een steeds sneller veranderende arbeidsmarkt, waarin mensen vaker van baan wisselen, als zzp’er werken of in ...

#D66 #Veendam

Gebiedscommissies en wijkraden geïnstalleerd

D66 D66 Rotterdam 18-04-2018 08:36

Gisterenavond was het dan zover. Een moment waar een aantal van onze leden met spanning naar heeft uitgekeken. Met familie, vrienden, bestuur en raadsleden als getuigen, zijn onze nieuwe leden van de gebiedscommissies en wijkraden officieel geïnstalleerd.

Met trots presenteren we onze nieuwe vertegenwoordigers voor de komende vier jaar.

 

Gebiedscommissies:

Jan-Willem de Bruin, Rosanne Joosse en Jim Pedd (Centrum); Steve Ekel (Charlois); Marie-Thérèse Woltering en Jacques van Amerongen (Delfshaven); Jiska Schimmelpennink en Laura van der Sluijs (Hillegersberg-Schiebroek); Barry van Dijk (Hoek van Holland); Christelle Keizer en Indra Gharbharan (Kralingen-Crooswijk); Jeroen van der Steen en Edwin Kaptein (Overschie); Esther Janse (Prins Alexander).

In de 14 wijken van de gebieden Noord en Feijenoord zullen wijkraden de gebiedscommissies vervangen. Deze uit gekozen leden bestaande wijkraden zijn in het leven geroepen om bewoners op buurtniveau meer zeggenschap te geven.

Dit zijn onze vertegenwoordigers in de wijkraden:

Feijenoord:

Hester Mourik (Katendrecht/Wilhelminapier); Greta Vercruyce (Kop van Zuid-Entrepot); Ruud Kok (Vreewijk);

Noord:

Menno Heetveld (Bergpolder); Elske Schreuder (Blijdorp).

 

Het bericht Gebiedscommissies en wijkraden geïnstalleerd verscheen eerst op Rotterdam.

Rob van Lint informateur namens GroenLinks | Leiden

GroenLinks GroenLinks D66 Leiden 24-03-2018 00:00

GroenLinks schuift Rob van Lint naar voren als tweede informateur. Samen met Fleur Spijker (D66) zal hij de eerste verkennende gesprekken voor coalitievorming leiden. We zijn erg blij dat Rob van Lint namens ons deze bijdrage wil leveren aan de vorming van een nieuw beleidsakkoord en college voor Leiden!

Op uitnodiging van D66, de grootste partij na de verkiezingen, zal GroenLinks als grootste winnaars eveneens een informateur leveren. De fractie heeft Rob van Lint voor deze rol gevraagd vanwege onder meer zijn grote bestuurlijke ervaring, zijn collegiale werkwijze en zijn vertrouwdheid met de Leidse politiek. Zo was hij van 1983 tot 1990 raadslid in Leiden voor voorlopers van GroenLinks en is hij tot recent jarenlang voorzitter geweest van de Leidse Rekenkamercommissie. Tegenwoordig is Rob directeur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, nadat hij van 2009 tot 2017 de Immigratie- en Naturalisatiedienst leidde.

Samen met Fleur Spijker, informateur namens D66, zal Rob de komende week met alle Leidse partijen gesprekken voeren. Daarbij staan in deze fase drie onderzoeksvragen centraal:

Nagaan of de partijen opnieuw behoefte hebben aan een raadsbreed bestuursakkoord met daarin afspraken over de bestuursstijl in de Leidse raad. Verkennen welke wensen de fracties hebben voor de inhoud van een nieuw beleidsakkoord. Onderzoeken welke fracties met een grote kans op succes kunnen beginnen aan onderhandelingen over het beleidsakkoord en een nieuw college.

Wij wensen Rob veel succes als informateur namens GroenLinks Leiden!

Leo van der Zon overleden

D66 D66 VVD Teylingen 28-01-2018 23:25

Op 29 januari is voormalig VVD-wethouder Leo van der Zon overleden aan de gevolgen van malaria.

Wij herinneren ons hem als een zeer bekwame en vriendelijke bestuurder, die wist waar hij het over had en op al die vragen van de raad altijd een goed onderbouwd antwoord had. Met een enorme inzet wilde hij het allerbeste bereiken voor de gemeente en voor de Duin- en Bollenstreek. Hij deed dat onder andere als voorzitter van Het Bloemencorso en Bollenstreek Omroep.

Wij wensen zijn naasten heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

 

The post Leo van der Zon overleden appeared first on Teylingen.

Bekendmaking aftreden voorzitter

D66 D66 Stichtse Vecht 12-11-2017 15:27

Hans Stam heeft besloten om per 10 november 2017 af te treden als voorzitter en lid van het D66 Stichtse Vecht bestuur.

Het bestuur bedankt Hans Stam voor zijn grote inzet en betrokkenheid gedurende de periode van zijn voorzitterschap van onze D66 afdeling en zal in kleine kring hier aandacht aan besteden.

The post Bekendmaking aftreden voorzitter appeared first on Stichtse Vecht.

Zie je content die volgens jou niet op deze site hoort? Check onze disclaimer.